Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ M.M.Lj. ]

31. 03. 2023. 08:16 >> 22:31

DOBARDžIĆ

Prevaziđen rekord, od početka godine prevezeno 300.000 putnika

Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić. On je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", rekao da je prethodna, 2022. godina, bila je veoma uspješna za Aerodrome, te da očekuju da će je završiti sa dobiti od 3,5 miliona eura.

 

"Prihod u 2022. godini bio je nešto preko 33 miliona, uz troškove koji su bili oko 22 miliona i obaveze koje imamo po podsticajnoj šemi koji su iznosili oko 7,4 milina. Očekujemo da ovu godinu završimo sa dobiti od oko 3,5 miliona eura", kazao je Dobardžić.

Objasnio je da to nije konačna cifra jer postoje obaveze i neplanski troškovi koji se u međuvremenu pojave.

"Sve u svemu 2022. godina po svim pokazateljima za nas je bila veoma uspješna", kazao je Dobardžić.

Dobardžić je kazao da u 2023. godini Aerodromi postavljaju nove rekorde u broju prevezenih putnika.

"Više ne možemo govoriti da je 2019. rekordna. Završavamo prvi kvartal i skoro se približavamo brojci od 300.000 prevezenih putnika na oba aerodroma, što je uvećanje od 17 odsto u odnosu na 2019. godine. Zato već očekujemo da ćemo zasigurno, na aerodromu Podgorica oborimo rekord", rekao je on.

Govoreći o sistematizaiji radnih mjesta, on je kazao da je neophodno uključiti stručnjake sa strane. Ističe da je problem složeniji zbog dva Aeridrima, pa se neka radna mjesta dupliraju.

"Vi imate u Tivtu oko 300, a u podgorici oko 400 zaposlenih i tako dolazimo do cifre od 700", rekao je on.

Pored te brojke oko 100 ljudi je zaposleno na određeno.

"Imamo službe gdje postoji manjak i gdje postoji višak", rekao je on.

Članovi Odbora direktora, po njegovim riječima nemaju prava na otpremnine.

Istakao je da se očekuje oko 10 novih ruta na aerodromu u Tivtu, dok u Podgorici ičekuju povezivanje još osam novih ruta. 

"Očekujemo nove destinacije Tivat-Brno, Tivat-Bari, Tivat-Beč, Riga, Rijad, Gdanjsk, Žošen. Kada je roječ o podgoričkom aerodromu imamo nove linije Podgorica-Bratislava, Madrid, Gdanjsk, Žošen", rekao je Dobardžić. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се