Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ R.B. / A.J. ]

29. 05. 2023. 11:54   >>  19:31 2

U VILI GORICA

Završen sastanak kod Milatovića: Otvorene brojne teme, dijalog će se nastaviti

Sastanak predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore koji je počeo u deset sati, u Vili Gorica završen je. Nosilac liste Pokreta Preokret Srđan Perić kazao je nakon sastanka sa Milatovićem da je ovaj susret signal da se mogu voditi civilizovani razgovori.

"Ovo nije skup koji određuje dogovor ali je signal da se mogu voditi civilizovani razgovori", rekao je on.

Andrijan Vuksanović iz HGI kazao je da ova kampanja protiče u drugoj atmosferi nego što smo navikli.

"Otvorili mnoge teme i otvorili pitanja koja nas čekaju", kazao je on i poručio da je na tom punu potrebno zajedništvo.

Genci Nimanbegu saopštio je da Albanska alijansa želi dijalog.

"Ja sam prenio poruku koja je jasna. Mi iz Albanse alijanse želimo dijalog, mnogo je tema koje ne mogu da se stavljaju pod tepih. Da se rješavaju problemi. Cijenim da ćemo konzistetno raditi na jednakosti u Crnoj Gori", kazao je Nimanbegu medijima nakon sastanka.

Dejan Vukšić iz Narodne koalicije saopštio je da su se promjene koje su nastupile osjetile i kroz činjenicu da je predsjednik države Jakov Milatović pozvao sve nosioce. 

"Otvorili smo teme koje su pristune na političkoj sceni", rekao je Vukšić.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je nakon sastanka da su konsultacije dobre.

"Nastavićemo ih i nakon izbora jer ćemo biti najjača partija", poručio je Spajić.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative, Vladimir Joković - Socijalistička narodna partije i Demos, Dejan Vukšić iz Narodne koalicije, Genci Nimanbegu iz Albanske alijanse. Na sastanak su došli i Srđan Perić iz Preokreta, Nebojša Medojević - Pokret za promjene, Dragica Perović Ivanović iz koalicije Mi možemo, Abaz Dizdarević iz koalicije Zajedno, Milojko Spajić - Pokret Evropa sad, Aleksa Bečić iz koalicije Hrabro se broji i Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma.

Sastanku nijesu prisustvovali nosilac izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević, nosilac liste Socijaldemokratske partije Crne Gore Nikola Đurašković i Vladimir Leposavić koji je na čelu Narodnog pokreta “Pravda za sve” Vladimir Leposavić.

Milatović je poručio da sastankom želi da doprinese političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj države. Kazao je i da neće učestvovati ukampanji za parlamentarne izbore, ispred Pokreta Evropa sad, jer, ističe, na taj način želi da pošalje poruku da je predsjednik svih građana.

Pozivu za razgovor se, međutim, nijesu odazvale sve izborne liste.

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Milan Knežević poručio je, sa konvencije u Pljevljima, da se neće odazvati Milatovićevom pozivu.

Da Milatović, kao predsjednik svih građana, treba da odbaci stranačku knjižicu, poručio je i nosilac liste "SDP - Za našu kuću", Nikola Đurašković, koji takođe neće doći na konsultacije, jer ih, kako je kazao, vidi kao učešće u kampanji.

Na sastanak kod predsjednika neće doći ni nosilac liste “Pravda za sve”, Vladimir Leposavić. Poručuje da Ustav prepoznaje samo konsultacije za mandatara za sastav nove Vlade, te da ovakav vid konsultacija nije predviđen Ustavom.

Parlametarni izbori održaće se 11. juna. 

Video: Aleksandra Jovančević, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се