Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

22. 03. 2021. 18:02 >> 18:02
2

MONTENEGRO INTERNATIONAL

Krivična prijava protiv Sadikovića i NN lica iz GP URA

NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN lica iz Građanskog pokreta URA zbog sumnje da su počinili izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, izazivanje panike i nereda, nasilničko ponašanje, kao i podstrekavanje i povredu ugleda Crne Gore.

“U subotu veče 20. marta 2021. godine u Bijelom Polju desio se incident čiji učesnik je pomenuti Sadiković, za koji postoji osnovana sumnja da je podstreknut od strane NN lica iz Građanskog pokreta URA sa namjerom da se izazove fabrikovana afera o ”brutalnom napadu” na lice koje je u svom profesionalnom životu novinar TV ”Vijesti”, kako bi se isti okarakterisao kao napad „crnogorskih komita“ na novinara ove TV kuće, o čemu svjedoči izjava i medijski izvještaji medijskog koncerna Vijesti, koje su u početku prenijeli i drugi mediji. Na osnovu svih dostupnih informacija, pomenuti Sadiković u incidentu nije učestvovao kao novinar, već kao običan građanin, koji je incident sam izazvao”, navodi se u prijavi.

Ističu da su naknadni video snimci iz Bijelog Polja, na kojima se vidi da je Sadiković napao grupu mladih, pokazali da se radi o manipulaciji.

“Na osnov sumnje da se radi o fabrikovanom događaju ukazuje i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama o navodnom susretu pomenutog Sadikovića sa svojim partijskim saborcima iz Građanskog pokreta URA istog dana, kao i lažni iskaz Sadikovića medijima o napadu na njega, što su opovrgli video snimci koji su se pojavili u javnosti”, dodaje se u prijavi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније