Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ I. P. ]

15. 10. 2021. 08:30   >>  13:15 7

RADOSAVLJEVIĆ

Odgođeno novo suđenje za "državni udar"

Advokat Dušan Radosavljević saopštio je da je ponovno suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, koje je trebalo da počne 18. oktobra, opet odgođeno, te da će o novim terminima biti naknadno obaviješteni.

Radosavljević, koji je branilac jednog od lidera DF-a Andrije Mandića, kazao je u Jutarnjem programu TVCG da je razlog za odgađanje, između ostalog, taj što su on i njegov kolega Miroje Jovanović dostavili sudu podnesak gdje su zahtijevali da se razmotri mogućnost odgađanja pretresa zbog njihovog angažovanja u jednom drugom važnom predmetu.

"U pitanju je predmet koji je takođe jako važan za Crnu Goru i Opštinu Budva, a to je arbitraža vezano za aferu oko postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda, gdje smo u međuvrmenu došli do novih dokaza koji se odnose na falsifikat opštinske garancije koju je navodno potpisao gdin Kuljača", rekao je Radosavljević.

On je rekao da je u pitanju arbitraža  "teška" više od 80 miliona eura.

Pojasnio da se pet godina kasnije nije promijenio njegov stav prema slučaju "državni udar", te da od samog početka smatra da je to bio montirani slučaj i državni projekat koji je propao.

Rekao je da se nada da će novo suđenje biti u skladu sa zakonom. 

Radosavljević je rekao da će obeštećenje za optužene u ovom slučaju, ako presuda bude oslobađajuća, biti sitnica u odnosu na brojne afere koje se dešavaju u Crnoj Gori.

"Imajući u vidu brojne afere koje potresaju Crnu Goru, koliko je tu para oduzeto od građana Crne Gore, mislim da će ovo biti sitnica u odnosu na pravdu koja mora da dobije svoj epilog", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније