Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M. [ Mina ]

25. 01. 2022. 09:36 >> 09:38
3

GI “21.MAJ” PODNIJELA

Krivične prijave protiv četiri ministra

Građanska inicijativa (GI) “21. maj” podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv ministara Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Ratka Mitrovića i Vesne Bratić zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz te organizacije su kazali da su Spajić i Bratić u subotu javno najavili učešće na protivzakonitom i neprijavljenom okupljanju i da je to imajući u vidu njihovu javnost i dužnosti koje obavljaju u društvu, značio i poziv drugim građanima da im se pridruže na protestu, što je značajn broj učinio.

Navodi se da su Spajić, Milatović, Mitrović i Bratić 23. januara u 19 sati prisustvovali i govorili na skupu, i da ih javnost prepoznaje i kao (su)organizatore okupljanja koje je bilo protivno važećim mjerama za suzbijanje zarazne bolesti

"Određena lica na samom protestu javno su se samodeklarisali kao nesporni organizatori što pruža osnov za šire i dalje postupanje nadležnog državnog tužioca u odnosu na prvobitno prijavljena lica", navode iz GI 21.maj.

Ukazuje se da je članom 287. Krivičnog zakonika predviđeno da će se ko ne postupa po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprječavanje opasne zarazne bolesti, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Iz GI su objasnili da se radi o krivičnom djelu za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније