Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

30. 01. 2022. 08:58 >> 09:00

BALKANSKI KARTEL

Argentinski sud čeka izručenje jednog od vođa "Grupe Amerika"

Savezni sud u argentinskom gradu Moron čeka izručenje Zorana Jakšića, za koga se tvrdi da je jedan od vođa "Grupe Amerika", a povodom optužbi za krijumčarenje kokaina. Portal KRIK objavio je svojevremeno da je "Grupa Amerika“ najdugovječniji, vjerovatno najmoćniji, ali i najmisteriozniji kriminalni klan sa Balkana čiji članovi više od dvije decenije švercuju kokain iz Južne Amerike u Evropu, te da su dio ove grupe i državljani Crne Gore. 

Kako je prenio argentinski "tn.com.ar", Jakšić je došao u Južnu Ameriku u namjeri da postane "car trgovine kokainom ka Evropi". 

Ipak je uhapšen i našao se u peruanskom zatvoru, osuđen na 25 godina zbog organizacije šverca droge. U akciji hapšenja učestvovala je i američka specijalna agencija DEA.  

Dospio je na naslovne strane zbog pokušaja bjekstva sličnog bjekstvu Hoakina „El Čapa“ Guzmana. Istražitelji vjeruju da je finansirao, zajedno sa drugim zatvorenim narko-bosovima, tunel za bjekstvo iz peruanskog zatvora Piedras Gorda, te da je u to uložio 500.000 dolara.

No, za razliku od Guzmana, Jakšićev plan je osujećen.

Zbog veze sa pošiljkom od 800 kilograma, Jakšić je u februaru 2021. godine osuđen na 25 godina zatvora 

"U međuvremenu, u Moronu, savezni sud čeka priliku da bude izveden pred lice pravde", navedeno je, između ostalog, u članku argentinskog portala. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније