Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

31. 03. 2022. 18:39   >>  01. 04. 2022. 00:08 5

HRABROST NA DJELU

Suljovići branili ženu od pljačkaša, proglašeni herojima

U Njujorku, Lui Suljović je u subotu veče radio u svojoj piceriji kada je čuo viku svog oca Ćazima. Upravo tada, starija žena opljačkana je i izbodena ispred njihove prodavnice u Kvinsu, okrugu Njujorka. Suljović je imao samo jednu misao dok je istrčao napolje da interveniše: "neko je u nevolji i treba im pomoći“, rekao je on za portal "Today". 

Ovaj 38-godišnjak i njegov otac su, po riječima policije, pravi heroji. Portal "fokuspress" piše da su Suljovići "naši ljudi", koji su izbodeni dok su pomagali nesrećnoj ženi. Oni su jurili za ljudima koji su napali ženu, čij je ime, kako se kasnije ospostavilo, Eun Hee Chang. Ćazim Suljović (68) uboden je devet puta, a mlađi Suljović jednom pored kičme. Napadači su mu povrijedili pluća.

Kako piše "today", u vrijeme povećanog anti-azijskog nasilja u SAD, mnogi su — uključujući policiju Njujorka — hvalili Luija Suljovića i njegovog oca kao heroje zbog intervencije u napadu.

Lui Suljović se oporavlja od uboda u blizini kičme koji je za posljedicu imao probušeno plućno krilo.

"Nećemo dozvoliti da se takve stvari dese. Mi brinemo o našoj zajednici“, rekao je Lui Suljović, vojni veteran.  

Čang, 61-godišnja žena korejskog porijekla, ubodena je jednom nožem u leđa kroz svoju jaknu.

Suljović je rekao da nije "100% siguran" u njeno stanje. Ali ako bi mogao da razgovara sa njom, on ima jednu jednostavnu poruku.

"Volimo te, i tu smo za tebe, i uvijek ćemo biti tu za tebe“, rekao je Lui Suljović za "Today". 

Aferdita Suljović, njegova majka, izjavila je da osjeća ponos. 

"To je način na koji smo svi odrasli. Ako vidiš nekoga u nevolji, moraš mu pomoći“, rekla je Alfredita. 

Članovi tamošnje zajednice pokrenuli su GoFundMe za Luija i Cazima Suljovića kako bi pomogli u vezi medicinskih troškova i platili osoblju jer restoran ostaje zatvoren nakon incidenta.

Za samo dva dana, stranica je prikupila više od 188.000 dolara od više od 3.900 donatora, što je prebacilo prvobitan cilj od 75.000 dolara.

Lui Suljović je rekao da mu ove donacije omogućavaju da odvoji vrijeme za oporavak umjesto da žuri da ponovo otvori svoju lokalnu radnju.

"To je veliko olakšanje za nas“, rekao je Lui. 

Donatori iz azijsko-američke zajednice i šire ostavili su poruke zahvalnosti na stranici za prikupljanje sredstava, nazivajući Suljoviće herojima.

"Želim divnim ljudima brz oporavak. Svi Korejci su vam zahvalni", rekao je jedan donator.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније