Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J.

27. 05. 2022. 21:35   >>  21:53 2

JOVANOVIĆ

SDT će se žaliti na presudu u predmetu "Carine"

U toku su provjere postupanja u predmetu "Carine" i da će Specijalno državno tužilaštvo izjaviti žalbu u tom predmetu, saopštila je vršiteljka dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović.

"Uvažavajući zainteresovanost javnosti za odluku Višeg suda u Podgorici, u predmetu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, optuženog M. M. i postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u ovom predmetu, obavještavam vas da, kao vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i u skladu sa svojim nadležnostima, već preduzimam određene provjere u brojnim predmetima, što će biti slučaj i u predmetu u kom je danas donijeta prvostepena odluka", kazala je Jovanović.

O tome da li je u predmetima koji su na provjeri eventualno napravljena greška ili nije, Jovanović poručuje da će javnost blagovremeno biti obaviještena.

"Zbog interesa javnosti napominjem da sam iz Specijalnog državnog tužilaštva, nakon izricanja presude Višeg suda, informisana da će na donijetu odluku izjaviti žalbu kad im bude dostavljen pismeni otpravak presude", kazala je Jovanović.

Ona napominje da je Državno tužilaštvo samostalan organ i da je Zakonom o državnom tužilaštvu propisano da niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici oslobodio je optužbi bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu u slučaju prodaje gradskog zemljišta kompaniji Carine. Prvostepenu presudu je izrekla sutkinja Vesna Pean.

MANS je nakon toga saopštio da insistira da Maja Jovanović, v.d. Vrhovnog državnog tužioca, bez odlaganja utvrdi da li je bilo propusta u radi i istrazi specijalne državne tužiteljke Sanje Jovićević, a naravno i da Specijalno državno tužilaštvo podnese žalbu na ovakvu presudu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније