Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

14. 06. 2022. 10:43 >> 20:29
6

ADŽIĆ PORUČIO

Duvanska mafija više ne kontroliše institucije u CG

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je da su nedavnim zapljenama cigareta pokazali da duvanska mafija više ne kontroliše institucije u Crnoj Gori. Istakao je da država konačno ima snažne institucije, da su napravili međuresornu saradnju, te da ona daje rezultate. U nastavku akcije "Tranzit", kako je jutros saopšteno, spriječeno je krijumčarenje 1.568 paketa cigareta u vrijednosti od oko 1,2 miliona eura. 

"Mislim da u ovih mjesec dana pokazujemo spremnost, volju i snagu da se konačno razračunamo sa negativnostima koje su rušile imidž Crne Gore, ali i narušavale budžet", kazao je ministar i naveo da je napravljen istorijski rezultat.

Adžić se zahvalio, kako je kazao, časnim, odgovornim i hrabrim službenicima Uprave policije i Uprave prihoda i carina: 

"Oni na najbolji način pokazuju kako se bori za Crnu Goru. Mi smo ovim zapljenama uspjeli da povećamo budžet Crne Gore, smanjimo sivo tržište... "

Poručio je da niko neće moći da se bavi kriminalom, a da ne bude na udaru institucija koje sa bave borbom protiv kriminala i korupcije.

"Crna Gora možda ima manjinsku Vladu, ali ova Vlada zaista predstavlja većinsku volju građana koji žele pravdu, borbu protiv organizovanog kriminala korupcije i mi ćemo im te rezultate isporučiti", kazao je Adžić na konferenciji za medije. 

Ključno je, dodao je on, da iza institucija Crne Gore stoje međunarodni partneri koji nam vjeruju i koji nam pružaju podatke.

"Zbog toga Crna Gora ima svoju veliku šansu, i u narednom periodu očekujemo da ćemo imati još ovakvih efikasnih akcija i nadamo se da ćemo vrlo brzo biti spremni da se pridružimo najrazvijenim zemljama Evrope", zaključio je Adžić. 

"Duplim kontejnerima htjeli da obmanu državu"

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saopštio je da je za 40 dana Vlade zaplijenjeno 150.000 paketa cigareta.

"Otkad postoji moderna Crna Gora i institucije, nikad tolika količina nije zaplijenjena. U drugom dijelu akcije 'Tranzit' spriječeno je krijumčarenje još 1.568 paketa cigareta, u okviru duplih kontejnera, gdje je firma pokušala da obmane državu", kazao je Milošević i istakao da nijedna informacija o akciji nije "procurjela".

Vrijednost oduzete robe na crnom tržištu, kako je rekao Milošević, kreće se oko 1.200.000 eura, a po carinskim procedurama i propisima oko 1.500.000 eura. 

"Pokrenuli smo, po prvi put, akciju 'Zaključavanje' u Luci Bar, a koja podratzumijeva zaključavanje svih kontejnera koji se nalaze u Slobodnoj zoni. To znači da nijedna manipulacija ne može da se desi bez prethodne kontrole Uprave prihoda i carina, u saradnji sa Upravom policije, budući da se svako otvaranje kontejnera snima. Pretpostavka je da u Luci ima cigareta koje nigdje nijesu evidentirane, a u pitanju su cigarete koje nijesu mogli da maknu zbog naših aktivnosti", kazao je Milošević na konferenciji za medije. 

U nastavku akcije "Tranzit", kako je jutros saopšteno, spriječeno je krijumčarenje 1.568 paketa cigareta u vrijednosti od oko 1,2 miliona eura. 

Podsjetimo, u posljednjoj akciji Uprave prihoda i carina, u saradnji sa MUP-om Crne Gore i Upravom policije, u Luci Bar je oduzeto osam kontejnera, sa oko 4.000 paketa cigareta, čija je vrijednost oko 3,5 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније