Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

O.Z.

27. 06. 2022. 15:23   >>  15:20

UPRAVA POLICIJE

Poštovati saobraćajne propise, za tri dana kažnjeno 1.259 vozača

Tokom prethodnog vikenda, u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, 21 lice lake tjelesne povrede, dok su nažalost, dvije osobe smrtno stradale, saopštila je Uprava policije.

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje", istakli su iz policije.

Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih tri dana, sankcionisano je čak 1.259 vozača.

"Ono što i dalje zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 43 vozača isključena su iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije još jednom apeluju na roditelje, da kategoriji mladih vozača do 24 godine, skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom.

"Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika, kao i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama", poručuju iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније