Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./S.V.

28. 06. 2022. 17:17   >>  17:22 1

ADVOKAT POTVRDIO PORTALU

Doktorica prijavila prijetnje pištoljem u IJZCG

Klinički toksikolog doktor Sandra Đuranović prijavila je policiji J.O., zaposlenog u Institutu za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), zbog ugrožavanja bezbjednosti. Prijavu je podnijela danas podgoričkoj policiji, opisujući na koji način joj je ugrožena bezbjednost. Tu informaciju je potvrdio za Portal RTCG njen advokat Dalibor Kavarić.

Đuranović je jedini klinički toksikolog i stalno je zaposlena u Institutu za javno zdravlje.

Dana 27. juna 2022. godine nakon 14 časova nalazila sam se u glavnom holu Instituta. Tom prilikom , s obzirom na moju situaciju u Institutu, i početak formiranja Centra za kontrolu trovanja Crne Gore naglas sam u šali prokomentarisala da se ništa ne radi kako treba, da sve treba da se okrene naopačke i dobro pretrese od strane Inspekcije rada, pa ako treba otići ću kod predsjednika Države. U tom trenutku mi je J.O. prišao i ispod svoje majice izvukao niklovani pištolj tetejac, i prislonio mi ga na stomak. Onda mi je uputio riječi " Nećeš ti dirati mog predsjednika". Ja sam mu na to odgovorila "To je i moj predsjednik , ionako treba da se sastanem s njim, vezano za Centar za kontrolu trovanja", ispričala je Đuranović u policiji.

Ona tvrdi da je radnik Instituta Nikola Konatar bio prisutan i da je vidio ovaj događaj, a sve je zabilježio video nadzor.

"Ja sam nakon ovog događaja krenula u moju kancelariju, a J.O. je ušao za mnom. Pritom razgovarao je sa mnom kao da se ništa nije dogodilo. S obzirom na svu ovu situaciju, želim da naglasim da se ne osjećam bezbjedno i molim vas da preduzmete sve mjere i radnje iz vaše nadležnosti kako bi me zaštitili", rekla je Đuranović.

Advokat Kavarić je kazao da očekuje hitnu i adekvatnu reakciju nadležnih organa.

"Gospođa Đuranović se osjeća ugorženo i apelujem da se preduzmu sve mjere i radnje", kazao je Kavarić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније