Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

19. 07. 2022. 20:53   >>  20:52

TRAŽIO DA PRISUSTVUJE SUĐENJU

Belivuk u Podgorici u septembru?

Kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici odloženo je danas jer su okrivljeni državljani Srbije, Veljko Belivuk i Marko Miljkovićć zatražili da lično prisustvuju kada budu predstavljani dokazi. To je za Portal RTCG potvrđeno Iz Višeg suda u Podgorici.

Kako nam je saopšteno, Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice uručena je optužnica ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković. 

Da li bi Beluvuk već u septembru, kada je zakazan nastavak suđenja, mogao biti u Podgorici, iz Višeg suda nijesu mogli da preciziraju. 

Suđenje je odloženo jer nije došao ni Belivukov advokat, Dejan Lazarević, koji je takođe u zatvoru u Beogradu. 

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv e Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, prije dvije godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili-. 

Miloš Radonjić i Petar Ðurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine. 

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније