Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б./A.M. [ Bar info ]

09. 09. 2022. 21:55 >> 21:52

BEŠOVIĆ ZA PORTAL

Sjutra nastavak potrage za paraglajderistima

Potraga za dvojicom stranih državljana koji su nestali sinoć nakon spuštanja paraglajdom sa Vrsute nastaviće se sjutra. "Zbog loših vremenskih uslova, kiše i magle, pretraga je bila znatno otežana i do večeras nije dala rezultate. Sjutra nastavljamo sa istim kapacitetima uz povećanje broja dronova u koliko vremenski uslovi budu dobri", kazao je Portalu RTCG direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović.

On je pojasnio da je hakon dobijanja informacije o nestanku parglajderista OKC Direktorata za zaštitu i spašavanja jobavijestio i aktivirao kapacitete za pretragu.

"U današnjoj akciji su uključeni lokalna skužba zaštite i spašavanja Bar, helikopter vojske CG, Uprava policije , Centar granične policije, rendzeri Nacionalnog parka, Uprava pomorske sigurnosti, dron tim Direktorata ZiSKako prenosi Bar info, pregledaju se kamere za nadzor nacionalnih parkova, od kojih su dvije okrenute ka Skadarskom jezeru", kazao je Bešović.

Ranije danas portal Bar info prenio je da se potraga ovalja u pravcu Skadarskog jezera.

"Po procjenama, vjetar je duvao ka Skadarskom jezeru. Pretražuje se jezero, mada ima magle, kiše i grmljavine koje otežavaju potragu", kazao je za Radio Bar i Bar Info  Bešović.

Pripadnici barske Službe zaštite i spašavanja od ranih jutarnjih sati tragali su za njemačkim državljaninom Štefanom Hajmanom (45) i ruskim državljaninom A.M. koji su sinoć nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom.

Hajman, rodom iz Hamburga, koji boravi u Crnoj Gori kao turista i ljetuje u Ulcinju, bio je putnik, a A.M. pilot paraglajdera dvosjeda. Prema dostupnim podacima, posljednji vizuelni kontakt sa njima ostvaren je juče popodne nedugo nakon polijetanja sa Vrsute.

Bešović je istakao da ovakve potrage otežava činjenica da se u mnogim slučajevima, kada je vožnja paraglajdera u pitanju, ne poštuje zakon, pa se polijetanje ne prijavljuje niti Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, niti Operativno komunikacionom centru Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније