Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Милица Kапа, ТВЦГ

14. 09. 2022. 20:05 >> 20:03

SUĐENjE NEBOJŠI MEDOJEVIĆU

Vještak nije dokazao da je bilo spornih transakcija

Suđenje lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću i još 11 okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici. Nakon glavnog pretresa, advokat Dražen Medojević nazvao je ovaj slučaj apsurdnim i istakao da se nikako ne može naći veza između okrivljenih i krivičnog djela koje im je stavljeno na teret.

Advokat Medojević je istakao da su danas imali na glavnom preteresu izlaganje vještaka finansijske struke koje je traženo po naredbi SDT-a.

"Taj nalaz i mišljenje vještaka je potvrdio sve navode odbrane. Nikako nismo mogli naći vezu između okrivljenih i krivičnog djela koje im se stavlja na teret. U tom nalazu su preteresani maltene životi okrivljenih i svaka transakcija, plaćanje, računi. Suština je da se nije mogla naći veza između okrivljenih, pranja novca, bile kakva transakcija, između njih. To je jedna konstrukcija bivšeg Specijalnog tužioca, vještaci su morali da vještače nešto, ali svi smo nijemi, ne znamo šta se vještači. To su samo nagomilane činjenice iz života 12 okrivljenih, gdje se pokušavalo naći nešto za šta bi mogli biti okrivljeni. Bavili smo se jednim apsurdom i to su primijetili i sudije i vještaci", ocijenio je advokat Medojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније