Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

26. 09. 2022. 16:21 >> 16:20
1

MEDOJEVIĆ PISAO NOVOVIĆU

"Turski organi došli do dokaza koji mogu biti od koristi CG tužilaštvu"

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević uputio je pismo glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću u vezi sa ubistvom u Turskoj, ističući kako ima saznanja da su turski organi došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi Novovićevom tužilaštvu u istragama koje vodi protiv narkokartela u Crnoj Gori.

Kako je naveo, imajući u vidu "da su istražni organi Turske, u jednoj sjajnoj i brzoj akciji otkrili počinioce teških krivičnih djela povodom likvidacije Jovice Vukotića, vođe škaljarskog narkoklana, u Istanbulu, koristim ovu priliku da Vas zamolim za odgovore na sledeća pitanja". 

"Da li ćete tražiti izručenje crnogorskih državljana koji su osumnjičeni da su kao pripadnici kavačkog narkoklana organizovali, pripremali i izvršili teško krivično djelo ubistva u Turskoj ili ćete prepustiti turskim kolegama da okončaju istragu i vode krivični postupak u Turskoj, imajući u vidu već prikupljeno mnoštvo dokaza i činjenicu da su u čitavu operaciju bili umiješani i turski narko klanovi. Da li ćete Vi sa vašim saradnicima u najkraćem roku posjetiti vaše kolege u Istanbulu i razmijeniti saznanja i dokaze o djelovanju ovog narkokartela i njihovim vezama sa turskih narkokartelima", naglasio je Medojević. 

Kako ističe, u okviru međunarodne saradnje koje PzP ima sa sestrinskim partijama iz IDU,  i on je došao do nekih saznanja. 

"Koja ukazuju da su turski istražni organi rasvjetlili ovaj slučaj i došli do ozbiljnih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi i vašem tužilaštvu u istragama koje vodite protiv narkokartela u Crnoj Gori. Cijenim da je značaj ove akcije turske policije dragocjen i za borbu državnih organa Crne Gore protiv organizovanog kriminala, a posebno zbog nevjerovatnih tehnoloških mogućnosti turske policije koje mogu biti korisne i za neke važne istrage u Crnoj Gori. Molim Vas da mi odgovorite na ovaj zahtjev u primjerenom roku, jer javnost treba da zna, šta GST radi povodom ovog slučaja u Turskoj. Siguran sam da odgovori na ova pitanja ne mogu negativno uticati na istrage, već samo osnažiti podršku javnosti i partija i Parlamenta borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala u Crnoj Gori", konstatovao je Medojević. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније