Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

03. 10. 2022. 19:04 >> 19:21
6

MILAN KNEŽEVIĆ ZA PORTAL

"Djelovi države i zvanično preuzeli mehanizme organizovanog kriminala"

Izgleda da su oni koji su rukovodili akcijom zapljene kokaina u Mojanovićima bili zaduženi i za zapljenu cigareta iz Luke Bar, jer u oba slučaja falilo je i kokaina i cigareta, kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević (DF). On je za Portal RTCG rekao da je od Mojanovića do Podgorice nestalo 200 kilograma kokaina, kao što svakog dana nestaju kamioni zaplijenjenih cigareta koje su trebalo da gore u visokim pećima.

"Nakon farsičnih istraga i podignute optužnice, svakom u Crnoj Gori je jasno da je porodica Krstović žrtvovana kako se ne bi došlo do glavnog naručioca pošiljke kokaina, a usput je od Mojanovića do Podgorice nestalo 200 kilograma kokaina, kao što svakog dana nestaju kamioni zaplijenjenih cigareta koje su trebalo da gore u visokim pećima", istakao je Knežević.

Naš sagovornik ističe da to znači da su djelovi države i zvanično preuzeli mehanizme organizovanog kriminala. 

"I više nikog ne bi trebalo da začudi ako se u direktnom prenosu na sjednici smijenjene Vlade poubijaju Dritan Abazović i Raško Konjević. A u međuvremenu ćemo loviti Srbe i Ruse po Crnoj Gori, to je ipak sigurnije nego lov na kokain i cigarete", smatra Knežević. 

Podsjetimo, iz Specijalnog tužilaštva saopštili su da se sumnja kako su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Kamion je nađen nadomak Podgorice, a vrijednost pošiljke iznosila je oko milion eura. 

Da su nađene ukradene cigarete, objavio je sinoć premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. Uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umiješan u krađu ovih cigareta.

U međuvremenu, u Višem sudu u Podgorici sudi se Budimiru i Marini Krstović zbog više od jedne tone kokaina koji je pronađen u njihovom tovaru banana. 

Njihova odbrana ukazala  na podatak iz službene zabilješke u kojoj se navodi da je iz skladišta u Mojanovićima izuzeto 1.205 pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain ukupne neto mase oko 1.400 kilograma. Sa druge strane, u optužnici protiv Krstovića se navodi da se radi o količini od 1.206 kilograma, što je za oko 200 kilograma manje od onoga što je navedeno u službenoj zabilješci službenika Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније