Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Krik/M.V. ]

20. 10. 2022. 07:11 >> 09:56

SUĐENjE

Miljković negirao učešće u osveti za napad na Zvicera

Optuženi kriminalac Marko Miljković, prvi saradnik i čovjek od najvećeg povjerenja Veljka Belivuka, na suđenju u Beogradu iznio je odbranu i detaljno se izjašnjavao i o svim ubistvima za koje su optuženi, ali je ironično tvrdio da se ne zna ni da li su žrtve zaista mrtve. Kako je rekao, ne postoji dokaz niti obdukcioni zapisnik. 

Miljković je, iznoseći odbranu, doveo u pitanje da su ovi ljudi uopšte mrtvi, prije svega jer njihova tijela nisu pronađena. Tužilaštvo ova ubistva, između ostalog, dokazuje porukama koje su Miljković i saradnici razmjenjivali putem aplikacije „skaj“, a u kojima su diskutovali u ubistvima i slali fotografije ubijenih ljudi.

Miljković je istakao da „skaj“ poruke nisu zakoniti dokazi i nije želio da se o njima izjašnjava.

„Za mene ‘skaj’ ne postoji“, rekao je optuženi, piše KRIK. 

Kao i Belivuk prije dva dana, Miljković je svoju odbranu započeo govoreći o političkim vezama.

Tvrdio je da su njemu i ostalima optužnicu smjestili predstavnici države, sa kojima su ranije sarađivali. Njih je Miljković nazvao svojim "podstrekačima“.

Kada se dogodilo ubistvo Lazara Vukićevića, Belivuk i Miljković nijesu bili u zemlji što je Miljković istakao u svojoj odbrani. Kako tvrdi tužilaštvo, oni su bili u Crnoj Gori, ali su davali naredbe i bodrili članove grupe da što više muče Vukićevića i tražili da im prenose detalje mučenja.

"Zakon fizike kaže da ne može da se bude na dva mjesta u isto vrijeme. Kako smo uspjeli u isto vrijeme da izvršimo ubistva u Crnoj Gori i da ubijemo Vukićevića", pita se on. 

Miljković je rekao da nije odgovoran ni za ubistvo kriminalca Milana Ljepoje iz čuvene grupe "Pink panteri".

"Kažu da smo Ljepoju ubili jer je on učestvovao u pokušaju ubistva (Radoja) Zvicera u Ukrajini. Ja sam pogledao optužnicu iz Ukrajine, i tamo zaista postoje dvojica iz Niša odakle je bio i Ljepoja, ali njega nema. Pa onda su rekli da smo htjeli da ga ubijemo jer je on htio da ubije nas. Koji je na kraju razlog, to što je učestvao u pokušaju ubistva Zvicera ili jer je htio da ubije nas", naveo je Miljković. 

Podsjetimo, Miljkoviću i Belivuku ne sudi se samo u Beogradu, protiv njih je pokrenut postupak i u Podgorici. 

Njih dvojicu crnogorski istražni organi terete za čvrste veze sa kotorskim "kavačkim klanom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније