Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ RTS/M.V. ]

12. 11. 2022. 20:52 >> 07:02

ISTRAGA

Saradnici "kavčana" u Srbiji spremali i atentat na Vučića?

U Srbiji je počelo saslušanje 18 pripadnika kriminalne grupe sa Vračara, koja je blisko sarađivala sa "kavačkim klanom". Policija je objavila snimak hapšenja. Kriminalnu grupu sa Vračara predvodio je Nikola Vušović, zvani Džoni, a među uhapšenima su i dvojica njegovih najbližih saradnika. Takozvana "vračarska grupa" sumnjiči se i za pripremu ubistava najviših državnih funkcionera u Srbiji.

Sumnja se da se Vušović, kao i većina njegovih saradnika koji nijesu u Srbiji, skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije Ninoslav Cmolić rekao je za RTS da je kriminalna grupa koja je uhapšena predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vidjela kao najveću prijetnju.

"Pored naših operativnih saznanja tu su saznanja koja dobijamo putem aplikacije "Skaj" od Europola i od drugih evropskih policija u kojima se tačno vidi njihov cilj da organizuju, odnosno da isplaniraju, ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Primijetili smo sagledavanjem svih tih materijala da je on zapravo njihov glavni cilj, njega vide kao osnovnu prijetnju, i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje ubiti njega ili mu nanijeti što veću duševnu bol tako da se ubije njegovo dijete", ističe Cmolić.

Među uhapšenima su i dvojica policajca, koji se sumnjiče da su u sistemu MUP-a provjeravali službeno vozilo koje je korišćeno u akciji hapšenja "Vračaraca" i te podatke proslijedili trećoj osobi.

Po operativnim podacima, vođa vračarske grupe Nikola Vušović je, nakon hapšenja Veljka Belivuka i pripadnika njegove grupe naslijedio poslove klana, a povezuje se i sa najtežim zločinima.

Tokom svjedočenja pred Specijalnim sudom, okrivljeni svedok Srđan Lalić između ostalog rekao je da je ubistvo Aelksandra Šarca u Tržnom centru Ušće organizovao i platio upravo Nikola Vušović.

Podsjetimo, početkom ove godine Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je kako je obaviješteno o navodima da je grupa koju je formirao osumnjičeni vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer pripremala atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i preduzima određene aktivnosti. Ta informacija potvrđena je tada zvanično za Portal RTCG. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније