Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

16. 11. 2022. 11:54 >> 12:41

MINISTARSTVO PRAVDE ZA PORTAL

CG ne traži izručenje Željka Bojanića

U Ministarstvu pravde Crne Gore u odnosu na Željka Bojanića nije formiran predmet međunarodne potjernice, niti predmet ekstradicije, saopštili su Portaku RTCG iz tog resora.

Iz Ministarstva pravde su nam odgovorili na pitanje da li je Crna Gora tražila, ili će tražiti, izručenje Željka Bojanića od Republike Turske, a imajući u vidu da je pominjan u kontekstu izvršenja teških krivičnih djela. 

"Uvidom u elektronsku evidenciju Ministarstva pravde Crne Gore, utvrđeno je da u ovom Ministarstvu, u odnosu na lice Bojanić Željko nije formiran predmet međunarodne potjernice, niti predmet ekstradicije. Shodno tome, ovim putem vas obavještavamo i da Ministarstvo pravde nema saznanja da se protiv imenovanog pred crnogorskim pravosudnim organima vodi bilo kakav krivični postupak", saopštili su iz Ministarstva pravde. 

Podsjećamo, turska policija je u Istanbulu uhapsila nedavno, kako su prenijeli mediji, crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu i koji je umiješan u krijumčarenje droge. Prema nekim medijskim izvještajima, potjernicu za Bojanićem raspisala je Slovenija. 

Bojanić je takođe, sumnjičen za ubistvo Rista Mijanovića. Turske policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao u Istanbulu, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića. Pretraga nije dala rezultate.

Mijanović je, navodno, bio član "škaljarskog klana" koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim "kavačkim klanom".

Neki osumnjičeni članovio "kavačkog klana" su u septembru u Istanbulu optuženi za ubistvo "škaljarskog šefa" Jovana Vukotića.

Turska televizija CNN Türk izvijestila je da je Bojanić, čiji je nadimak "Boris", među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime "Andelev Belčev Jordan".

Bojanić je negirao pred sudijom u Istanbulu da je član kavačkog klana, tvrdeći da u Crnoj Gori nije bio 12 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније