Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

17. 11. 2022. 10:50 >> 11:12
2

"ASK DA OBJAVI REZULTATE KONTROLE"

MANS: Sud da objasni odluku prihvatanja jemstva za Lazovića

Viši sud je prihvatio jemstvo za Petra Lazovića, jutros je za Istraživački MANS potvrdila PR tog suda, Marija Raković. MANS je zatražio da se kompletna dokumentacija na osnovu koje je Viši sud promijenio odluku, učini dostupnom javnosti, uključujući i procjenu nepokretnosti koja se nudi u jemstvo, kao i da javno saopšti na čemu se zasniva nova procjena da u slučaju Petra Lazovića više ne postoji opasnost od bjekstva.

Odluka o prihvatanju jemstva dolazi svega dvije sedmice nakon što je isti sud odbio garanciju od 1,2 miliona eura koje je za Lazovića ponudila njegova porodica, pa, kako kažu iz te NVO, nije jasno zbog čega je vijeće Višeg suda promijenilo svoju odluku.

Petar Lazović je uhapšen 18. jula ove godine zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina.

Dio imovine koja se nudila kao garancija da će Petar Lazović biti dostupan nadležnim organima, predmet je provjere Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) koja je početkom oktobra potvrdila da je pokretnut postupak kontrole imovine njegovog oca, Zorana Lazovića.

“MANS je u ranijem istraživanju o imovini kontraverznog policijskog funkcionera, Zorana Lazovića ukazao na sumnju da se kupovina brojnih nekretnina i vozila nije mogla finansirati iz zvaničnih prihoda, te da njegovi sinovi Petar i Marko Lazović svojim primanjima u državnoj upravi nisu mogli opravdati svoj životni stil. Petar Lazović je već sa 19 godina bio u mogućnosti da kupi automobil vrijedan 40 hiljada eura, dok je njegov stariji brat već sa 22 godine kupovao nekretnine vrijedne blizu 70 hiljada eura”, navodi s eu saopštenju MANS-a.

MANS je zatražio da se kompletna dokumentacija na osnovu koje je Viši sud promijenio odluku, učini dostupnom javnosti, uključujući i procjenu nepokretnosti koja se nudi u jemstvo, kao i da javno saopšti na čemu se zasniva nova procjena da u slučaju Petra Lazovića više ne postoji opasnost od bjekstva.

“Tražimo i od Agencije za spječavanje korupcije (ASK) a u što hitnijem roku objavi rezultate kontole imovine Lazovića, kako ne bi došli u situaciju da se sloboda za osumnjičenog „kupuje“ novcem za koji postoji sumnja da je stečen kriminalom”, kazali su iz Mreže za afimaciju nevladinog sektora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније