Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

12. 12. 2022. 08:51 >> 12:14
9

EVAKUISANI ĐACI

Dojave o bombama u više podgoričkih škola, onlajn nastava za drugu smjenu

Nastava u više podgoričkih osnovnih i srednjih škola prekinuta je zbog dojave o bombi, saopšteno je iz uprave policije. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je odmah po dobijanju informacije o dojavljenim bombama pozvalo sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste policiju. Nastava u svim školama u Podgorici i Zeti biće održana putem interneta, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Mejl sa dojavom o bombi stigao je na adrese osnovnih škola "Savo Pejanović", "Maksim Gorki ", "Sutjeska", "Branko Božović", "Štampar Makarije", "Radojica Perović" i "Vuk Karadžić". Takođe, evakuisani su i učenici Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović" i Gimnazije "Slobodan Škerović".

Kako saznajemo, u školama je prekinuta nastava i učenici su evakuisani. Specijalne jedinice Uprave policije vrše provjeru. 

Ministarstvo prosvjete uputilo je dopis svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Podgorice i opštine Zeta da se obrazovno-vaspitni rad danas u popodnevnoj smjeni organizuje online, čime će se obezbijediti kontinuitet nastave i osigurati bezbjednost učenika.

Iz Uprave policije saopštili su da su na mejl adrese više škola u Podgorici pristigle dojave o postavljenim bombama u tim ustanovama.

"Policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na predmetne dojave i čini sve u cilju zaštite bezbjednosti svih učenika i građana", navodi se na Tviteru Uprave policije.

Ministarstvo prosvjete:  Javnost će biti blagovremeno obaviještena o održavanju nastave u drugoj smjeni

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je  odmah po dobijanju informacije o dojavljenim bombama pozvalo sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije.

"Ministarstvo ima punu saradnju sa Upravom policije i postupaće po njenim upustvima", navodi se u saopštenju.

Kazali su da "imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike da se suočavamo sa dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, Ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima".

"U skladu sa preporukama Uprave policije, javnost će biti blagovremeno obaviještena o održavanju nastave u drugoj smjeni", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније