Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Marko Terzić, TVCG ]

16. 01. 2023. 19:34 >> 20:45

VIŠI SUD

Jovanić i ostali okrivljeni negirali krivicu tokom kontrole optužnice

Bivši predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, negirao je krivicu na kontroli optužnice u Višem sudu. Krivicu je negiralo i ostalih 12 osoba okrivljenih u istom predmetu. Podgorički Viši sud ima rok od 15 dana da odluči da li će potvrditi optužnicu.

Jovanić je u podgoričkom Višem sudu kazao da je taj akt tužilaštva pravno neodrživ i predložio da se obustavi postupak. Krivicu su negirali i ostali okrivljeni, a njih je prema optužnici SDT-a 17, među kojima su četiri preduzeća.

"U odnosu na moju branjenicu Laković, kao i firmu, argumentovano sam sudu ukazao da spisi predmeta ne sadrže nijedan dokaz. Svi su iznosili argumentaicju u korist svoje odbrane, odnosno ukazivali da nema osnova za optuženje", kazao je Goran Rodić, advokat Danijela Laković.

"Očekivanja mene i mojih kolega, kako smo saopštili, da se ova optužnica vrati na dopunu ili da se ovaj postupak obustavi", istakao je Nikola Martinović, advokat Sanje Lješković.

A, ako sud nema dovoljno osnova za obustavljanje postupka, ne mora je, kazao je Jovanić, ni vraćati tužilaštvu na doradu. Naprotiv, poručuje, ne bi imao ništa protiv ni da mu se sudi po, kako je kazao ovakvoj optužnici SDT-a.

"Ključni argumenti koje je sudija Jovanić iznio kao okrivljeni je to da je on postupao i kao sudija, da je sva rješenja i odluke donosio u svojstvu sudije, a da za odluke koje sudija donosi ne moze se krivično odgovarati. Naročito se ne može krivično dgovarati ako su odluke sudije potvrđene i stavom stranaka u tom postupku odnosno ako su odluke postale pravosnažne", zaključuje Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније