Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

25. 01. 2023. 11:37   >>  11:56

SDT VIŠEM SUDU

Optužnica protiv 27 okrivljenih u akciji Florida I

Specijalno državno tužilaštvo je Višem sudu u Podgorici predalo optužnicu protiv 27 okrivljenih u akciji Florida I.

Opštužnica je predata Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminla, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Kako navode u saopštenju optužnica je predata protiv 27 okrivljenih: L.C., F.R., D.G., N.P., N.G., S.M., R.V., I.A., J.V., M.R., B.V., M.L., J.E., S.A., S.M.2, A.D., Ž.D., M.Đ., V.R., T.B., N.M., V.L., N.M.2, A.M., D.Ž., D.M., Z.G., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenih F.R. i N.P. i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a okrivljenog D.G. i za dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Okrivljenima se stavlja na teret da su kao organizatori ili članovi kriminalnih organizacija, koje za cilj imaju vršenje krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem kokaina, sa jasno određenim ulogama i zadacima, a djelovanje kriminalnih organizacija je planirano u međunarodnim razmjerama, na duže vrijeme i zasnovano je na primjeni određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline članova, u cilju realizacije kriminalnog plana, učestovali u krijumčarenju većih količina kokaina, pomorskim putem od Atlantika prema Evropi, a aktivnosti nadležnih državnih organa Crne Gore i njihovih međunarodnih partnera, su rezultirale otkrivanjem i zapljenom 592,9 kg kokaina na brodu „Yemeya“, krajem maja 2019. godine, u luci Horta, u Portugalu, 411 kg kokaina, na brodu „Nadudama“, u teritorijalnim vodama Obale Slonovače i 5.108,26 kg kokaina, na brodu „Aressa“, tokom februara 2020, na Arubi”, saopšteno je iz SDT-a.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.G., N.P., N.G., S.M., R.V., B.V., J.E. i F.R. produži pritvor, a da se okrivljenima L.C., I.A., J.V., M.L., S.A., S.M.2, A.D., Ž.D., M.Đ., V.R., T.B., N.M., V.L., N.M.2, A.M., D.Ž., D.M. i Z.G. sudi u odsustvu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније