Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б.

15. 03. 2023. 15:43 >> 15:44

U OSNOVNOM SUDU U PODGORICI

Odložena rasprava u vezi sa imenovanjem Radulovića za rukovodioca u Aerodromima CG

Zbog promjene postupajuće sudije, glavna rasprava u postupku Biljane Knežević protiv Aerodroma Crne Gore i umješača na strani tuženog Petra Radulovića, a radi poništenja odluke o izboru Radulovića na radno mjesto zamjenika direktora, započela je iznova.

Na ročištu, stranke su upoznate sa novim dokaznim predlozima tužilje i u vezi sa tim činjenicom da su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici ustupljeni spisi od Specijalnog državnog tužilaštva na dalje postupanje po prijavi protiv Darka Đondovića i Petra Radulovića.

Ročište je kako obavještavaju u susu, odloženo radi pribavljanja informacija o fazi u kojoj se navedeni postupak nalazi, predmetu njegovog ispitivanja i radi uvida u spise Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

"Zbog izbora sudije koja je prethodno postupala u ovom predmetu u sud više instance, predmet je dodijeljen u rad novom sudiji, zbog čega je, shodno zakonskim propisima, glavna rasprava u predmetu započela iznova.
Tužilja traži da se poništi - utvrdi da je ništava Odluka tuženog kojom je umješač izabran na radno mjesto zamjenika izvršnog direktora, kada je, aplicirajući za navedeno mjesto, kao jedan od dokaza o ranijem radnom iskustvu iskoristio potvrdu koja je, po mišljenju tužilje, sporna, zbog čega je podnijeta i prijava Specijalnom državnom tužilaštvu", navode u saopštenju.

Cijeneći da nema elemenata krivičnih djela iz njihove nadležnosti, Specijalno državno tužilaštvo je navedene spise na dalje postupanje ustupilo Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, radi ispitivanja da li su Darko Đondović i Petar Radulović svojim radnjama eventualno izvršili krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti iz njihove nadležnosti.

"S obzirom da se radi o pitanju koje može imati uticaja na predmetni parnični postupak, postupajuća sudija je ročište glavne rasprave odložila radi pribavljanja izjašnjenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici u kojoj fazi se nalazi predmetni postupak, da li je u konkretnom slučaju predmet ispitivanja potvrda WIR Metaloprerada d.o.o., koja je potpisana od strane Darka Đondovića, a kojom se potvrđuje da je Petar Radulović u periodu od 01.03.2014. godine do 31.12.2017. godine bio angažovan kao rukovodilac sektora za proces prerade HARDOX metala, te da se omogući sudu uvid u spise predmeta, zavisno od faze postupka pred nadležnim državnim tužilaštvom", naviode u saopštenju koj je potpisala sudija portparol Ivana Becić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније