Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Т.Г./М.Т.

28. 03. 2023. 17:40   >>  17:43 1

SLUČAJ JOVANA GRUJIČIĆA

"Prihvaćena pritužba, policajci opet pod lupom tužilaštva"

Više državno tužilaštvo u Podgorici usvojilo je pritužbu advokata Damira Lekića na rješenje o oslobađanju grupe policajaca okrivljenih za mučenje i provalu u stan. Više tužilaštvo je zatražilo da Osnovno tužilaštvo donese novo rješenje u tom predmetu. Tu informaciju potvrdio je za TVCG advokat Lekić.

Rješenjem Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici odbačena je krivična prijava protiv Miloša Vučinića, Srđana Koraća, Vukašina Lekovića, Dalibora Ljekočevića, Bojana Vujačića, Nemanje Vujoševića, Radomana Vujičića, Miodraga Jovovića, Ivana Peruničića i Ljubisava Strikovića, zbog krivičnog djela mučenje, te protiv Danila Krgovića, Matije Kasalice i Aleksandre Knežević zbog krivičnog djela - narušavanje nepovredivosti stana. 

Oni su bili okrivljeni u predmetu Jovana Grujičića, koji je optuživao jedan broj policajaca da su ga mučili.

Žalbu advokata prihvatio je državni tužilac Željko Tomković.

Tomković je obavijestio da je postupajući po navedenoj pritužbi,  izvršio uvid u spise predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i utvrdio da je predmetno rješenje ponovo preuranjeno i zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju. 

Istakao je da je zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja naloženo da se u potpunosti utvrdi činjenično stanje, a potom donese pravična i zakonita odluka.

Podsjetimo, kako su tokom prošle godine saoštili iz HRA, Jovan Grujičić nalazio u Specijalnoj bolnici za psihijatriju, kada mu je terapija neopravdano ukinuta da bi se doveo u anksiozno stanje, a zatim je odveden u CB Podgorica, gdje je zlostavljan tako što su mu udarcima, elektrošokovima i prijetnjama iznuđivali lažno priznanje djela koje nije učinio.

Iz HRA su tada naveli da "uprkos tome što je zlostavljanje medicinskim nalazima potvrđeno, i iako su već optuženi policajci za zlostavljanje drugih ljudi u istoj istrazi, za iznuđivanje iskaza od Grujičića niko nije bio procesuiran".

Više državno tužilaštvo u Podgorici je već u maju 2022, postupajući po prigovoru advokata  Jovana Grujičića, ocijenilo da je odbacivanje krivične prijave bilo "preuranjeno i zasnovano na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније