Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М. [ Politika ]

28. 03. 2023. 19:31   >>  19:31

VIŠI SUD U BEOGRADU

Potvrđena optužnica protiv Ljuba Milovića

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv devetočlane grupe u kojoj se kao njen organizator navodi odbjegli crnogorski policajac Ljubo Milović, kojeg crnogorske službe povezuju sa Radojem Zvicerom.

Među pripadnicima grupe, koji se tereti za šverc kokaina iz Ekvadora i pranje novca su i radnica BIA Dušica Jovanović, vlasnik aranđelovačke firme „Blumen market“ Aleksandar Milojević i zaposleni u ovom preduzeću.

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, Krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje koje im se optužnicom stavlja na teret", saopštio je Viši sud u Beogradu.

Pomenutom optužnicom, kako je „Politika“ prva objavila, okrivljeni se terete da su od neutvrđenog dana 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovali u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Ekvadora u luku Roterdam, tamo ga preuzimali i prenosili na skrivene lokacije u zemljama Evropske unije.

Potom su, navodi tužilaštvo, drogu prodavali u Holandiji, a novac koji su „zaradili“ na ovaj način su u gotovini prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku, kako bi prikrili njeno stvarno porijeklo. Preko zaposlenih u BIA, pripadnici grupe su dobijale „povjerljive“ i „strogo povjerljive“ podatke o istrazi koja je vođena zbog međunarodnog šverca narkotika.

Glavni organizator „posla“ bio je Milović, koji je, kako se sumnja, pripadnicima grupe izdavao naloge preko kriptovanih telefona koji su imali instaliranu „Skaj“ aplikaciju.

Osim Milovića, optužnicom su obuhvaćeni i Aleksandar Milojević, vlasnik preduzeća „Blumen market“, čijim je kamionima prevožen novac od prodaje droge, Strahinja Kutlešić, koji je bio zadužen da Milovićeva naređenja prenosi ostalim pripadnicima grupe, Živojin Filipović i Milan Krstović, vozači u firmi „Blumen market“, Miodrag Pamučina, koji je angažovao vozače, Milivoje Kišić i supružnici Daniel i Dušica Jovanović.

Optuženi Daniel Jovanović tereti se da je poverljive podatke koje je dobijao od supruge Dušice, zaposlene u BIA, prenosio Miloviću, ali i da je novac koji je u Srbiju stizao iz Holandije prepakivao i vozio u Crnu Goru i Hrvatsku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније