Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

ТВЦГ

01. 04. 2023. 20:43   >>  22:43 3

PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA

Našli izborni materijal i kopije ličnih karata, policija upozorila da neće tolerisati zloupotrebe

Policija je večeras, kako nam je nezvanično saopšteno, sprovela akcije na otkrivanju i sprečavanju zloupotreba u susret predsjedničkim izborima. Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela.

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal s imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je nezvanično TVCG iz Uprave policije.

Policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju prijavljeno je da su nepoznate osobe pokušale da uzmu ličnu kartu od jednog korisnika tamošnjeg Doma starih.

Nakon medijskijh informacija ovoj akciji, Uprava policije oglasila se i zvanično.

"Policija Crne Gore  je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više lica. Policija apeluje na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora. Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela protiv izbornih prava biti procesuirana", naveli su iz policije na Tviteru. 

U Crnoj Gori se sjutra održava drugi krug predsjedničkih izbra. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније