Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б.

12. 04. 2023. 20:30 >> 20:41

LEKIĆ

Vojvodić se i danas branio ćutanjem, određen mu pritvor do 30 dana

Advokat osumnjičenog Dražena Vojvodića Damir Lekić istakao je da se se njegov branjenik i danas pred Višim sudom branio ćutanjem. Vojvodiću je određen i pritvor do 30 dana i to zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

On je danas izveden pred sudijom za istragu Višeg suda Goranom Šćepanovićem.

Savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Marija Raković, saopštila je da je Vojvodiću određen pritvor do 30 dana i to zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog naročito teškog načina izvršenja i teške posljedice.

"I na ovom ročištu iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem. U konkretnom slučaju ne postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Dražen Vojvodić izvršio predmetna krivična djela. Naime, u spisima predmeta se nalaze pravno nevaljani dokazi koje je neophodno izuzeti, a iz kojih se dominantno i isključivo crpi postojanje osnovane sumnje protiv okrivljenog Vojvodića za izvršenje dva krivična djela za koja se tereti", kazao je Lekić.

Kako je dodao, radi se o dokazima koje su pribavli ovlašćeni policijski službenici OB Podgorica dana 11.04.2023. godine prilikom vršenja pretresa putničkog motornog vozila okrivljenog Vojvodića i njegovih stanova u kojima je boravio, a posebno pištolja, telefona i svih ostalih dokaza koje su tom prilikom ovlašćeni policijski službenici izuzeli, kao i tragova koji su izuzeti od strane kriminalističkih tehničara i forenzičara iz Forenzičkog centra za vještačenje u Danilovgradu i dostavljeni tom centru radi vršenja određenih vještačenja.

Advokat je kazao da je protiv dva policijska službenika koji su preduzimali službene radnje u odnosu na okrivljenog Dražena Vojvodića, te koji su obrađivači predmeta protiv njega i koji su kao rukovodioci toga dana učestvovali tj. vršili pomenute pretrese prilikom kojih su pronađeni i izuzeti navedeni tragovi - predmetni pištolj, telefoni i drugo, kao i potpisivali svu prateću dokumentaciju, formiran krivični predmet za krivično djelo učinjeno na radu i u vezi sa radom i to krivično djelo iznuđivanje iskaza.

Pred Osnovnim sudom u Podgorici, sudijom Larisom Mijušković Stamatović je protiv njih formiran krivični predmet.

"Ovi ovlašćeni policijski službenici su morali biti suspednovani sa posla i nikako nijesu mogli u vezi sa poslom da preduzimaju bilo koju službenu radnju u odnosu na nijedno lice, pa ni u odnosu na okrivljenog Vojvodića. Bez imalo sumnje, policajac protiv koga je pokrenut krivični postupak zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo učinjeno na radu i u vezi sa radom mora u najkraćem roku biti privremeno udaljen sa posla tj. suspendovan i ne smije preduzimati bilo koju službenu radnju do pravosnažnog okončanja postupka.

Lekić naglašava da imajući u vidu navedeno ovi dokazi koje su prikupili ti policajci pod optužbom i krivičnim postupkom, a radi se o svim ključnim i elementarnim dokazima iz kojih proizilazi kompletna osnovana sumnja odmah moraju biti izuzeti iz spisa predmeta kao pravno nevaljani, a kada se to desi prestaće da postoji osnovana sumnja, jer drugih dokaza za sada nema", naglašava Lekić.

Podsjećamo, Dražen Vojvodić optužen je za ubistvo Vidaka Vujovića koje se desilo 31. marta, a tijelo ubijenog je pronađeno 9. aprila u mjestu Šteke nadomak Podgorice. Vujović je upucan, a nakon toga i zapaljen. Policija je danas uhapila još jednu osobu osumnjičenu da je učestvovala u ovom zločinu.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније