Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б.

10. 05. 2023. 13:41   >>  14:41

AKCIJA POLICIJE U TRI OPŠTINE

Na više lokacija na sjeveru Crne Gore oduzeto oružje

Na području teritorije opštine Plav policijski službenici su oduzeli više komada vatrenog oružja i veću količinu municije. Takođe, u Andrijevici i Petnjici oduzeto je više komada oružja, a podnijeta je jedna krivična prijava.

Policija je saopštila da su u Plavu pronađeni i oduzeti automatska puška marke CZ, 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu pušku, puška marke "CZ" M48 u ilegalnom posjedu, puška marke "Mauzer" sa važećim oružnim listom, 1.029 komada municije, vazdušna pušku i jedan lovački nož.

"Kako je policija došla i do sumnje da su dva lica od kojih je jedno maloljetno iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja, o događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Plavu koji je naložio da se isti liše slobode zbog sumnje da su izvršili KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a uz krivičnu prijavu privedeni su tužiocu na dalju nadležnost", navode u Upravi policije.

U Andrijevici i Petnjici oduzeto je više komada oružja, a podnijeta je jedna krivična prijava.

Policijski službenici su pretresom u mjestu Trepča pronašli dva komada vatrenog oružja, lovački karabin i lovačku pušku za koje je lice posjedovalo oružne listove, a oružje je preventivno oduzeto jer se radi o licu koje je prethodno procesuirano zbog KD ugrožavanje sigurnosti.

"Takođe, nakon postupanja policije po prijavi o šenlučenju i prijetnjama u Petnjici, jedno lice je predalo lovačku pušku za koju nije posjedovalo oružni list, kao i jedan pištolj marke CZ kalibra 7,65 mm. Protiv navedenog lica je u redovnom postupku, po nalogu tužioca, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navode u saopštenju policije.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније