Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

24. 05. 2023. 20:11 >> 20:20

PO INTERPOLOVOJ POTJERNICI

Crnogorski državljanin uhapšen na Kosovu, potraživan zbog ubistva

Državljanin Crne Gore S. J. (40), kome se na teret stavlja učešće u kriminalnoj organizaciji i teško ubistvo N.S. uhapšen je na Kosovu, gdje je koristio lažni identitet. Kako saznaje Portal RTCG, riječ je o Srđanu Juriševiću, kome se na teret stavlja ubistvo Nikole Stanišića.

S.J. u operativnim evidencijama Uprave policije važi za pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe.

"On je uhapšen po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo. On se sumnjiči da je zajedno sa drugim licima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala lišenje života N.S., te da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. lišen života", saopšteno je  iz Zprave policije.

Dodaje se da je do hapšenja došlo nakon višemjesečne intezivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka, sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova.

On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom.

Specijalno tužilastvo podiglo je ranije optužnicu protiv Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane kriminalne osumnjičene okrivljene za teško ubistvo Nikole Stanišića.

Pored Kašćelana na optužnici se našao i visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana Radoje Zvicer (49), zatim Radoje Živković (35) iz Nikšića, Milan Vujotić (39) iz Podgorice, Dragan Knežević (40) iz Kotora, Vladimir Vučković (45) iz Nikšića, Srđan Jurišević (48) iz Tivta, Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Miloš Radonjić (45) iz Kotora, (38) iz Kotora, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice, Zoran Kažić (45) iz Podgorice i Milan Knežević (43) iz Podgorice.

SDT je ranije saopštilo da sumnjaju da je Podgoričanin Nikola Stanišić ubijen početkom avgusta 2020., a da je njegovo tijelo uništeno na za sada nepoznatoj lokaciji.

Stanišić je, navodno, bio blizak škaljarskom klanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније