Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

ртцг.ме

01. 06. 2023. 16:17 >> 16:17

OPERACIJA U 44 ZEMLjE

Crna Gora dio akcije Europola, uhapšeno 212 ljudi zbog trgovine ljudima

U velikoj akciji Europola između 8. i 15. maja 2023. godine u 44 zemlj,e uključujući i Crnu Goru, uhapšeno je 212 ljudi, a identifikovano je 138 osumnjičenih osoba za trgovinu ljudima. Kako je saopšteno iz Europola, operaciju "Globalni lanac", predvodila je Austrija, zajedno sa Rumunijom, a koordinirali su Europol, Fronteks i Interpol. U akciji je identifikovano 1.426 potencijalnih žrtava, a pokrenute su 244 nove istrage.

"Zajedničke akcije uključivale su širok spektar organa za sprovođenje zakona, uključujući policiju, imigracionu i graničnu kontrolu, saobraćajnu policiju, socijalne službe i agencije za zaštitu dece. U zajedničkim naporima protiv trgovine ljudima identifikovano je 212 hapšenja i 138 osumnjičenih trgovaca ljudima Konstantne radnje izvršenja na terenu dovele su do 212 hapšenja i identifikovanja 1 426 potencijalnih žrtava, dok su pokrenute 244 nove istrage", saopšteno je iz Europola.

Vlasti su, kako je saopšteno, bile prisutne na graničnim prelazima i glavnim transportnim čvorištima kako bi identifikovale potencijalne žrtve i osumnjičene, a zemlje su prilagođavale svoje operativne aktivnosti vrstama trgovine ljudima koja preovladavaju u njihovim regionima.

"Ukupno je praćeno 8.644 leta, dok su aktivno nadgledana 3.984 granična prelaza. Europol, Fronteks i Interpol koordinirali su operaciju u jedinstvenom naporu da udruže snage protiv trgovaca ljudima koji su aktivni širom svijeta", navode u Europolu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније