Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.Љ. [ M.T. ]

07. 06. 2023. 13:57 >> 13:57
1

AFERA "STANOVI"

Šegrt i Nurković negirali krivicu; Šehović: Na sceni Abazovićev marketinški trik

Bivši ministri Budimir Šegrt (DPS), Damir Šehović i Osman Nurković negirali su krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Šehović je kazao da je riječ o marketinškom triku premijera Dritana Abazovića koji okušava da podigne rejting pred izbore i apelovao na tužioca da što prije donese odluku, kako bi se skinuo teret s njegovog imena.

 

Dok Šegrt nije želio da daje izjave, Šehovićev advokat Nikola Martinović je istakao da nema nikakve odgovornosti ni krivice za njegovo članstvo u Komisiji koja je rješavala stambena pitanja Vlade Crne Gore. 

"Naravno, dao je objašnjenje na sve nerazjašnjene okolnosti što je moglo izazvati bilo kakvu sumnju kod državnih organa, objasnio je kako je Komisija radila, i, ono što je najvažnije, dao je pozadinu ove krivičnne prijave, a to je da je ona pomoć političkoj kampanji za parlamentarne uzbore koju kreira odlazeći premijer Dritan Abazović", kazao je Martinović. 

On je dodao da je Šehović saopštio da je ova krivična prijava dio političkog folklora.

"Da je to jeftini marketinški trik Dritana Abazovića koji pokušava da podigne svoj rejting pred izbore. U tom smislu, imao je zahtjev da, tužilac što prije donese odluku o ovoj pravnoj stvari, kako bi sve činjenice bile apsolutno razjašnjene i kako bi se skinula odgovorsnost i teret sa njegovog imena, jer se on osjeća kao častan čovjek koji nije napravio bilo kakvo krivično djelo", kazao je on.

On je istakao da Damir Šehović nikada nije bio predsjednik te Komisije.


Bivši ministar Osman Nurković kazao je da nema ni riječi o krivičnom djelu.

“Radi javnosti želim da istaknem - da li je slučajno što je prva krivična prijava podnešena pred lokalne izbore, je li slučajno da je poslanicima ukinut imunitet pred predsjedničke izbore i da li se ovo slučajno dešava pred parlamentarne izbore. Neka javnost ocijeni to, nemam nikakav komentar”, kazao je on.

Istakao je da nema ni jednog argumenta kojim će se potkrijepiti krivična prijava i dokazati krivično djelo.
“Ne može se dokazani nikakva greška i krivično djelo Komisije. Odluke je donosila Vlada. Mi smo pravili informacije na osnovu kojih je Vlada donosila zaključke i dodjeljivala stanove”, rekao je Nurković.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić. 

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore. 

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније