Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ S.V. ]

09. 05. 2022. 19:04   >>  19:11

KOLAŠIN

Preko 200 djece takmičilo se u izviđačkim disciplinama

Savez izviđača je minulog vikenda u Kolašinu organizovao nacionalno takmičenje u orjentaciji, signalizaciji, spretnosti i drugim izviđačkim disciplinama.

Preko 200 djece sa šarenim maramama oko vrata juče je obišlo Kolašin na jedan skroz drugačiji način. Učestvovale su ekipe iz Podgorice (Izviđački odred „Stara Varoš” i Izviđački klub „Eho”), Nikšića (Izviđački odred „Skitač”, Izviđački odred „Dragan Gigo Cerović” i Samostalna izviđačka četa „Tibor”), Plava (Samostalna izviđačka četa „Prokletije”) i Bara (Izviđački odred „24. novembar”). Te su ekipe bile podijeljene u 3 kategorije – poletarci od 5 do 12 godina, mlađi izviđači i planinke od 12 do 16 godina i stariji izviđači i planinke od 16 do 20 godina.

Učesnici su upoznali grad i njegove ljepote prateći mapu i rješavajući zadatake na stazi. Staza predviđena za takmičare bila je markirana tako da su se svi učesnici takmičenja upoznali sa kulturno-istorijskim mjestima, kao i prirodnim ljepotama.

Obišli su gradski trg, Barutanu, crkvu Sv. Dimitrija, botaničku baštu, kao i obližnje parkove i brojna druga mjesta. Stariji su bili u prilici da posjete i određene institucije, ali i da zavire u objekte interesantnih turističkih destinacija.

"U sklopu ovog događaja organizovali smo i izviđački otvoreni dan, koji smo, zbog loših vremenskih uslova ipak odlučili da organizujemo u holu Osnovne škole 'Risto Manojlović'. Tu smo predstavili novonastali Izviđački odred 'Ključ', rad Saveza izviđača Crne Gore, ali i izviđački pokret uopšte. Najmlađima su kontrolne tačke bile u najljepšim djelovima upravo ove osnovne škole, tako da ste bili u prilici da prisustvujete sveopštoj jurnjavi naših poletaraca i pčelica u potrazi za zadatom kontrolnom tačkom", navodi se u saopštenju. 

Zahvalni su domaćinu – Izviđačkom odredu „Ključ”, na čelu sa Nebojšom Ćetković, Crvenom krstu Kolašin, opštini Kolašin, Ivanu Ivanoviću, autoru serijala „Život sa moremˮ i „Život sa planinomˮ.

"Takođe i MUP-u Kolašin, Osnovnoj školi „Risto Manojlovićˮ i Pansionu Kolašin, bez kojih uspjeh događaja ne bi mogao biti na ovakom nivou", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније