Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

15. 06. 2022. 14:50 >> 14:49

DOGOVORILI AKTIVNOSTI

Opština Nikšić sprema tim za požarnu sezonu

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević formirao je krajem prošlog mjeseca Opštinski tim za zaštitu i spašavanje kako bi naša opština bila spremna za požarnu sezonu.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović, kao član tog Opštinskog tima, održao je prvi sastanak sa predsjednicima mjesnih zajednica, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima i predstavnicima NVO. 

Na sastanku su dogovorene aktivnosti za naredni period da bi požarna sezona, koja je već počela, prošla u najboljem redu. Pored planiranih aktivnosti, potpredsjednik Goranović i članovi Opštinskog tima, upoznali su predstavnike MZ, DVD i NVO o kaznenoj politici koja je predviđena za sve neodgovorne sugrađane koji ne budu vodili računa o zajedničkoj prirodi i koji bi podmetanjem požara ugrožavali imovinu i živote svih nas. 

Sagovornici sastanka su saglasni da treba pooštriti kaznene mjere, ali i raditi na prevenciji kako ne bi došlo do požara. 

"Tokom sastanka predstavnici MZ su ukazali na probleme sa kojima se tokom požarne sezone susreću, kao i na nedostatak opreme koja bi im pomogla u lokalizaciji požara.   Članovi Opštinskog tima su saglasni da se svakoj mjesnoj zajednici omogući osnovna oprema ali i da svaka MZ oformi manji tim koji će imati direktnu komunikaciju sa nadležnima radi blagovremenog reagovanja pripadnika Službe zaštite i spašavanja", navodi se u saopštenju. 

Na sastanku su pored potpredsjednika Goranovića prisustvovali i drugi članovi Opštinskog tima: Nada Srdanović iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić, načelnik Centra bezbjednosti – Nikšić Dragoljub Peković, direktor DOO „Komunalno“ Mileta Milatović, direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ Željko Cicmil, Goran Damjanović iz Crvenog krsta, Ašanin Darko iz Uprave za šume PJ Nikšić i sekretar Opštinskog tima – savjetnik predsjednika Opštine Vojin Striković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније