Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

10. 08. 2022. 16:06 >> 16:03

UREĐENJE LOKALITETA

Postavljene informativne table za Novakovića pećinu

Članovi Rotari kluba Bijelo Polje, Centra za istraživanje i zaštitu krša i mještani uz podršku Turističke organizacije Bijelo Polje, postavili su dvije informativno-turističke table za Novakovića pećinu.

Jedna tabla se nalazi na magistralnom putu Bijelo Polje - Pljevlja u selu Muslicu, a druga na lokalitetu Novakovića grede gdje se nalazi i ulaz u pećinu. Osim informativnih tabli kod vrela rijeke Vranštice uređeno je odmoriŠte sa turističkim mobilijarom a označene su i uređene staze koje vode do Novakovića pećine i kanjona Bezdanica.

Pećina je zaštićena kao spomenik prirode, a sa kanjonima Bezdanica i Vranštica ovo je veoma značajno prirodno područje nedovoljno poznato turistima i ljubiteljima prirode.

Informativne table osim osnovnih informacija o udaljenosti pećine pružaju obilje podataka o samoj pećini (dužini, dubini, temperaturi, hidrološkim karakteristikama, biospeleoliskim podacima itd), kao i nacrte pećine u tlocrtu i profilu.

“Na informativnim tablama su i kontakti Turističke organizacije kao i QR codovi koji su linkovani i sa tekstovima i legendama o Novakovića pećini. Jednostavnim skeniranjem ovog koda posjetioci se mogu dodatno informisati o svim detaljima povezanih sa ovim prirodnim biserom Vraneške doline”, kazao je poznati bjelopoljski speleolog i dizajner informativno-turističkih table Željko Madžgalj.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније