Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Bar Info [ I. P. ]

22. 08. 2022. 17:18 >> 17:15
1

U ZNAK ZAHVALNOSTI

Njemci nastanjeni u Baru vatrogascima donirali 8.280 eura

Njemci nastanjeni u Baru, nakon požara u Šušanju, koji su barski vatrogasci, uprkos nepovoljnim okolnostima, uz podršku institucija i građana, uspjeli da lokalizuju i spasu živote i domove, sakupili su 8.280 eura i donirali Službi zaštite i spašavanja, na sastanku kod predsjednika Opštine Dušana Raičevića.

"Ovom donacijom, naši sugrađani, Njemci, koji u sve većem broju biraju Bar za život, pokazuju da su integralni dio zajednice, zainteresovani za njen dalji razvoj i boljitak“, kazao je Raičević.

Paul Willemsen iz Odenburga je od prošle godine, sa suprugom, stanovnik Bara, čime se pridružio zajednici od 25 njemačkih porodica koje su grad pod Rumijom odabrale za trajan boravak.

Paul, čija je kuća u Zelenom pojasu, bila direktno ugrožena u nedavnom požaru, istakao je da su barski vatrogasci, koji su uspjeli da spasu domove i ljude, za njega istinski heroji.

"Posmatrao sam kako se sve dešavalo i razmišljao da napustim sve, očekujući da neće moći ništa da se uradi, i da će i moja, i druge kuće, izgorjeti. Neizmjerno sam zahvalan na požrtvovanju, prvenstveno vatrogascima, a onda Opštini i svim službama koje su adekvatnom i hrabrom akcijom obuzdali vatrenu stihiju“, kazao je Paul, koji smatra da Njemci i svi drugi narodi koji odaberu Bar i Crnu Goru za život, osim što uživaju u njenim ljepotama, potencijalima i svemu što pruža, moraju zauzvrat, takođe, puno da daju i doprinose zajednici.

Paulu su se pridružili i ostali Njemci koji imaju biznis i žive u Baru, među prvima najpoznatiji “barski Njemac“, Mišel Bader.

„Nije bilo dileme da odmah podržim ovakvu ideju, kao što sam i do sada radio. Sve naše akcije usmjerene su na poboljšanje uslova života, promociju Bara i Crne Gore, a najbolji pokazatelj da to daje rezultate jeste sve veći broj Njemaca, koji se iz te razvijene evropske države, ipak, odlučuju da se nastane ovdje. Naš zajednički interes je da svi živimo bolje i razvijamo zajednicu i naše međuljudske odnose“, naglasio je Bader.

Barski vatrogasci, rukovodilac Darko Vidaković i Aco Vulević, obećavaju da će uvijek biti uz svoje sugrađane i srčano ih, kao i do sada, braniti od svih nevolja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније