Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

09. 11. 2022. 15:34 >> 21:31
3

NA CETINjU

Svečano otkriven spomenik princezi Kseniji

Ceremonija otkrivanja spomenika crnogorskoj princezi Kseniji Petrović upriličena je danas na platou ispred kuće Đukanovića u Njegoševoj ulici, na Cetinju. .

Gradonačenik Prijestonice Nikola Đurašković istakao je da je Prijestonica Cetinje snažno podržala ovaj projekat i djelima, a ne samo riječima, pokazala koliko cijeni velikana Dimitrija Popovića, kreatora ideje podizanja spomenika Veska Pejovića i donatore skulpture.

„Princeza Ksenija je jedna od ličnosti crnogorske istorije prema kojoj, posebno Cetinje, izražava iskreno poštovanje i dirljivi sentiment i čiji patriotizam i odanost domovini zaslužuju poštovanje generacija. Podizanjem ovog spomenika koji će trajno simbolisati emancipaciju crnogorske žene, čuvamo našu istoriju i kulturu, ali i pokazujemo poštovanje i uvažavanje jedne izuzetne žene koja je svojom predanošću služila svojoj domovini Crnoj Gori i postala jedan od simbola njene nepokornosti“, zaključio je gradonačelnik Prijestonice.

Na svečanosti otkrivanja spomenika nastupile su balerine iz plesne škole Mystique koje su simboličnim nastupom prikazale moderan život princeze Ksenije Petrović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније