Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Александра Сјеклоћа, ТВЦГ

25. 11. 2022. 07:35   >>  17:12 1

KUĆE NA SVE STRANE

Nekontrolisana gradnja prijeti uništenju autentičnosti Žabljaka

Nekontrolisana gradnja, najčešće nelegalna, prijeti da devastira prostor Durmitora, upozoravaju ljubitelji prirode i članovi durmitorskih nevladinih organizacija. S druge strane iz lokalne uprave kažu da nemaju podatak koliko se objekata gradi, a krivicu prebacuju na državni nivo i urbanističko-građevinsku inspekciju.

Urbanizacija, odnosno gruba devastacija prostora posljednjih godina, prijeti da potpuno uništi autentičnost Žabljaka. Gradi se na sve strane, bez plana i reda, šarene kuće najmanjeg durmitorskog stila niču kao pečurke poslije kiše.

Nekontrolisana gradnja prijeti da potpuno uništi turističku ponudu tog planinskog centra.

"To je sračunati obračun i uništenje turističke ponude i vrijednosti Žabljaka kao destinacije, više se ne zna dje se i ko gradi, ruglo", kazao je turistički poslenik na Žabljaku Mile Stijepović.

Ovdje niko ne zna koliko se divljih objekata gradi, posljednjim popisom iz 2008. registrovano je više od hiljadu nelegalnih objekata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније