Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

26. 11. 2022. 15:49   >>  15:47

U BERANAMA

Učenici Gimnazije u akciji prikupljanja namirnica za najugroženije

Članovi Sociološke sekcije beranske Gimnazije uključili su se u veliku akciju Crvenog krsta pod nazivom "Vaše malo, nekome mnogo", pa su danas od ranih jutarnjih sati u marketima u gradu skupljali pomoć u hrani i higijeni za sugrađane ugrožene ekonomskom krizom, i iz naselja pogođenih poplavama.

Oni su do popodnevnih sati skupili značajne količine hrane i higijenskih sredstva, koje su potom predali aktivistima Opštinske organizacije Crvenog krsta za dalju distribuciju.

"Učenici su pokazali veliku odgovornost u humanitarnom radu. Prikupljena je velika količina hrane i kućne hemije. Zadovoljstvo je vidjeti mlade ljude koji imaju osjećaj empatije i žele da pomognu drugima koji su ugroženi", kazala je koordinatorka Sociološke sekcije, profesorica Zlatica Obradović.

Sociološka sekcija Gimnazije "Panto Mališić" odavno je prepoznata kao vrlo aktivna u organizovanju humanitarnih akcija i služi za ponos ovoj srednjoj školi u Beranama.

Berane je grad sa velikom stopom stanovnika koji žive ispod granice siromaštva i socijalne bijede, a poplave su, posljednjeg dana prošle i prvih dana ove sedmice ugrozile upravo naselja koja su od ranije poznata kao najsiromašnija. Riječ je o naselju Donji Talum, kao i izbjegličkom naselju Riversajd. U tim naseljima žive upravo socijalno najugroženije populacije Roma i Egipćana.

T. S.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније