Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

12. 01. 2023. 14:35   >>  14:41

POTPISAN UGOVOR

Novi prekogranični projekat Opštine Gusinje vrijedan 389.635 eura

Ugovor za projekat Opštine Gusinje "Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO", vrijedan 389.635,61 eura, potpisan je danas u Ministarstvu finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) u Beogradu, a koji je zadužen za ugovaranje projekata po pozivu prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 (IPA II). Partner Opštine Gusinje na ovom projektu je Opština Ivanjica. 

Shodno projektu, Opštini Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura dok preostali iznos pripada Opštini Ivanjica.

"Budžetom projekta previđena je nabavka specijalizovanih vozila za komunalna preduzeća kao i ostala komunalna oprema, a projekat će se sprovoditi u naredna 24 mjeseca.  Ugovor je u Beogradu u ime Opštine Gusinje potpisala predsjednica Anela Čekić, a potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik Huso Brdakić i načelnik Službe komunalne policije Semih Redžepagić", saopšteno je iz Opštine Gusinje. 

Takođe, potpisan je i partnerski Ugovor (Partnership agreement) između Opštine Gusinje i Opštine Ivanjica a koje su potpisali predsjednici opština Anela Čekić i Momčilo Mitrović kojim se definišu međusobne obaveze na realizaciji projekta.

Iz Opštine dodaju da će se realizacijom ovog projekta unaprijediti sistem upravljana otpadom u Gusinju i Ivanjici.

"Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, a narednih dana predsjednica opštine Anela Čekić potpisaće i Ugovor za četvrti prekogranični projekat a koji će opština Gusinje realizovati sa opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ugovora biće 300.420,00 eura od čega je preko 50% sredstava namijenjeno opštini Gusinje", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније