Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Vanja Rakonjac, TVCG ]

27. 03. 2023. 07:15 >> 14:49

RAZVODI SVE UČESTALIJI

U Bijelom Polju brak trajao nepun mjesec

Ima li danas pravih i velikih ljubavi, da li više posla imaju matičari ili sud pred kojim se vode brakorazvodne parnice? Odgovore na ta pitanja dala nam je statistika. U Bijelom Polju postoje i brakovi koji su trajali nepun mjesec.

Na jednoj tabeli brojevi su, ipak, ohrabrujući jer vjenčanja u Bijelom Polju idu uzlaznom putanjom. Na drugoj strani, pak, crveni alarm jer su i razvodi učestaliji. Ima i onih koji su baš krako trajali.

Sa druge strane vremešni Bjelopoljci svojim primjerima potvrđuju da brak može biti lijep i trajan. Kod Azema Međedovića je tako više od pola vijeka.

Tom receptu za uspješan brak Azem pripisuje nekoliko dodataka. O tim sastojcima priča i mlađa generacija. Kad ih nema dovoljno uništavaju i partnerski odnos. Psiholozi tome dodaju i promjenu društvenih trendova.

Da bi njegovali i gradili uspješnu budućnost mladi treba da se prisjete datih zavjeta. Da će se voljeti, poštovati i podržavati i u dobru i u zlu. Bez nasilja, ružnih riječi, uz strpljenje i kompromis ljubav može da potraje i do zlatne svadbe baš kao kod Azema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније