Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Т.Г.

29. 03. 2023. 07:42 >> 10:11

PREDSJEDNIK MZ VILUSI

Šabanović: Dopremanje vode cisternama skupo

Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža na TVCG predsjednik mjesne zajednice Vilusi Vidak Šabanović. Istakao je da rufundiranje vode imaju samo u slučaju kad se proglasi vanredno stanje.

Istakao je da su Vilusi bezvodni dio Crne Gore, te da su mještani su na to navikli.

Mještani se snabdijevaju iz sopstvenih rezervoara. Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da imamo saradnju sa Vodovodom, kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu. To zna da bude dosta skupo, prvenstveno ne zbog cijene vode, već zbog cijene prevoza iste", kazao je Šabanović. 

Istakao je da s obzirom na to da je ruralni predio i da se ljudi dosta oslanjaju na poljoprivredu i stočarstvo, ta voda nije dovoljna.

"Refundiranje vode imamo isključivo samo ako se proglasi vanredno stanje, pa se oslanjamo samo na kišu", kazao je Šabanović.

Istakao je da postoji idejni plan koji je 2019. godine bio vrijedan 150.000 eura.

"Postoji idejni projekat u Opštini Nikšić i iznosio je 150.000 eura u 2019. godini ali su se cijene u međuvremenu povećale, a projekat nije obuhvatao kompletnu teritoriju mjesne zajednice već za neke određene djelove", kazao je Šabanović. 

Naveo je da se nadaju nekim investicijama jer su ogromni potencijali Vilusa te da je i geografski položaj izrazito dobar.

"Lokalni putevi su u jako lošem stanju, i u većini slučajeva su i dalje makadamski putevi. Dobar dio taj puteva se održava od strane samih mještana, ali neki nisu u prilici da održavaju te puteve, pa s vremena na vrijeme dobijemo neke donacije od opštine", kazao je Šabanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније