Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ rtcg.me ]

27. 04. 2023. 17:37   >>  19:02 1

MARKO KOVAČEVIĆ

Slava Nikšića biće Sveti Vasilije Ostroški

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević (DF) kazao je da su usvojene izmjene opštinskog statuta prema kojima će slava grada zvanično biti Sveti Vasilije Ostroški (12. maj). On je rekao da su to lijepe vijesti,  ističući i da je tokom današnje rasprave u nikšićkom parlamentu i opozicija priznala da je bilo pomaka u Nikšiću. 

Kovačević je u emisiji "Mreža" na TVCG rekao da je ove godine planirani opštinski budžet 27 miliona, veći u odnosu na raniju godinu, te da će biti dovoljan za realizaciju najavljenih projekata.

"Dosta projekata smo unijeli i kada je planiran državni kapitalni budžet tako da zaista mislim da će se u Nikšiću mnogo graditi i da nas očekuje puno toga", ukazao je Kovačević. 

Govoreći o nedavnim protestima u Nikšiću zbog najavljenih preimenovanja nekih ulica, on je kazao da je na tim protestima bilo toliko ljudi da bi teško mogli blokirati Partizanski put i Hercegovački put. On je rekao da se radi o iskonstruisanoj priči. 

"Zašto što je u pitanju procedura koja traje. Nije odlučeno. Uopšte, ja ništa nijesam ni odlučio. U pitanju su inicijative koje su došle do Savjeta za davanje imena ulicama i trgovima. I onda su one otišle u dalju proceduru. Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj predlaže koje bi to ulice trebalo da dobiju te nove nazive. Sve to onda ide kao predlog programa prema Ministarstvu kulture, koje daje ili ne daje saglasnost na taj program u cjelosti ili djelimično. Kada se to meni vrati, ja dajem dalje SO, koja usvaja program a onda se svako pojedinačno izjašnjava svako o inicijativi. Tako da ovo nije ni na pola puta, sve o čemu su govorili, ali je jedna grupa medija, koja djeluje na antisrpskoj platformi, prikazala kao da se radi ne znam šta u Nikšiću.  U pitanju je demokratska procedura, u kojoj se uvažavaju svi stavovi, pa i ovih ljudi", kazao je Kovačević. 

Proteste vidi kao rezultat konstruisane akcije tih medija. 

"Nema potrebe za reakciju, u pitanju je transparentan proces", kazao je Kovačević. 

On je rekao da je kolegama u savezu "Za budućnost Nikšića" predložio da ulice u Nikšiću dobiju Ivo Andrić, Meša Selimović, Miloš Crnjanski i Sveti Petar Cetinjski. Nijednog momenta, kaže, nije bio plan da se mijenjaju nazivi prepoznatljivih ulica u gradu a sporne predloge (jedan je da ulicu u Nikšiću dobije Blagoje Jovović), nijesu dali predstavnici partija već građani i nepolitičke organizacije. 

"Nema skrivenih namjera, i mislim da treba zaista da izađemo iz rovova Drugog svjetskog rata", kazao je Kovačević.  

On je rekao da će slava opštine zvanično biti Sveti Vasilije Ostroški.

"Odbornici SO Žabljak prije pet godina su donijeli odluku da krsna slava Opštine Žabljak bude Velika Gospojina. To već postoji u praksi", kazao je Kovačević. 

On je rekao da je ključno unaprijediti privredu i povećati broj radnih mjesta. 

"Mislim da smo u ove dvije godine pokazali da to umijemo", kazao je Kovačević. 

Posebno se založio da se razvijaju infrastrukturni projekti u opštini. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније