Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

05. 06. 2023. 20:18   >>  20:35

MINISTAR NAJAVIO

U Opštu bolnicu Nikšić uložiće četiri miliona eura

Oko četiri miliona eura Ministarstvo zdravlja opredijelilo je za ulaganje u Opštu bolnicu u Nikšiću, a u planu su i druge investicije koje će značajno unaprijediti usove za pacijente, ali i zaposlene u ovoj ustanovi.

To je saopštio ministar zdravlja Dragoslav Šćeki koji je danas boravio u radnoj posjeti Domu zdravlja i Optšoj bolnici u ovom gradu.

"Ministarstvo zdravlja opredijelilo je značajna sredstva za unapređenje nikšićke bolnice koja je jedna od značajnijih za naš zdravstveni sistem i ima perspektivu da u budućem periodu stvori uslove za još kvalitetnije usluge i u okvirima Crne Gore, ali i susjednih država“, kazao je Šćekić.

Ministar je kazao da je 750 hiljada eura opredijeljeno za magnetnu rezonancu ,za digitalni rentgen aparat 250 hiljada, dok će za Urgentni blok, za koji se radi idejno rješenje, biti izdvojeno tri miliona eura.

On je istakao da je za Opštu bolnicu obezbijeđeno devet specijalizacija i subspecijalizacija, za Dom zdravlja sedam, kao i da je u planu posebna briga za Specijalnu bolnici u Brezoviku, koja je kako je dodao "brend crnogorskog zdravstva i ima posebnu ulogu u liječenju pacijenata".

Za projekat rekonstrukcije Dječjeg dispanzera, koji je godinama u izuzetno lošem stanju, posebno fasada, prema riječima Šćekića, konkurisano je kod međunarodnih organizacija, a ukoliko njihova podrška izostane, obećao je da će resorno ministarstvo i lokalna uprava riješiti pomenuti problem i najmlađi pacijenti dobiti uslove kakve zaslužuju.

Šćekić je kazao i da je komunikacija sa lokalnom upravom Nikšića kvalitetna i da je zahvalan na donacijama Opštine i drugih privrednih subjekata koje obezbjeđuju kako bi pomogli zdravstvenim ustanovama u gradu u cilju boljeg funcionisanja.

Direktorica Opšte bolnice, doktorka Dušanka Milatović Perović istakla je da su za deset mjeseci, od kako je ona na čelu menadžmenta, uspjeli da smanje liste čekanja sa više od šest mjeseci na mjesec maksimum, da su djelimično riješili nedostak kadra, kao i da se nakon 30 godina u Nikšiću ponovo rade operacije katarakte. Ona je zahvalila resornom ministarstvu i lokalnoj upravi na posvećenosti i pomoći koja će se konkretizovati višemilionskim ulaganjima u ovu ustanovu.

Direktorica Doma zdravlja, doktorka Vera Bulatović istakla je da je osnovni problem te zdravstvene ustanove, koji je naslijeđen, nedostatak kadra i da od potrebnih 33 ljekara imaju 27 te da će raspisanim specijalizacijama uspjeti da prevaziđu ovaj izazov.

Ona je kazala da su Domu zdravlja u toku rekonstrukcije i adaptacije određenih prostorija, kao i da je u toku rad na otvaranju mikrobiološke laboratorije i kupovine ultrazvučnog aparata, kao i druge vrijedne medicinske opreme.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević istakao je da je ponosan na osoblje Opšte bolnice i Doma zdravlja, kao i na uslove u renoviranim djelovima.

,,Najvažniji je projekat Urgentnog bloka, mi ćemo gledati da neke procesne probleme riješimo u narednom periodu i da do kraja godine i zvanično počnu radovi “ poručio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније