Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

14. 11. 2015. 15:25 >> 20:29
12

"ZLONAMJERNE SPEKULACIJE"

Njemački Interpol: Državljanin CG nema veze s napadima

Kancelarija crnogorskog Interpola, oko 17 sati i 30 minuta, obaviještena je od njemačkih kolega da oni ne raspolažu podacima o mogućoj povezanosti crnogorskog državljanina, pedesetjednogodišnjeg Podgoričanina V.V, sa sinoćnjim događajima u Parizu. To potvrđuje i dokument iz Vizbadena koji je poslat crnogorskom Interpolu. Takođe, iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da V.V, kojeg je njemačka policija 5. novembra uhapsila na auto-putu Salcburg - Minhen i u vozilu zaplijenila oružje i ručne bombe, nije islamske vjeroispovjesti.

Vijest o tome kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog porijekla sa napadima u Parizu objavili su pojedini srpski i crnogorski mediji, kao i ruski portal Sputnjik, pozivajući se lokalni bavarski radio Bajerišer Rundfunk (Bayerischer Rundfunk).

Upravi policije MUP-a Crne Gore se, putem međunarodne policijske saradnje, redovnim putem obratio oficir za vezu policije Njemačke, posredstvom NCB Interpol Podgorica. Taj dopis je Sektoru kriminalističke policije stigao 10. novembra 2015. godine.

"U dopisu je navedeno da je 5. novembra u jutarnjim časovima, redovnom kontrolom saobraćaja zaustavljeno vozilo VW Golf V, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo jedno lice, V.V. (51) iz Podgorice. Pregledom vozila pronađena je određena količina oružja i municije. Takođe smo ovim dopisom obaviješteni da je njihovim provjerama utvrđeno da se ovaj slučaj tretira kao pojedinačan, te da ga policija Njemačke ne dovodi u vezu sa terorizmom, drugim oblicima nasilja i organizovanim kriminalom.U odnosu na ovaj dopis, pristupili smo vršenju određenih provjera", kazal je portparolka Uprave policije, tamara Popović.

Ona je navela da je izvršenim provjerama utvrđeno da V.V, star 51 iz Podgorice, građanin pravoslavne vjeroispovjesti, nije poznat policiji kao izvršilac teških krivičnih djela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

"Dakle, informacije kojima raspolažemo u ovom momentu, a koje su dobijene od oficira za vezu njemačke policije, ne ukazuju na to da je ovo lice povezano sa terorističkim aktom u Francuskoj.Ukoliko od kolega iz Njemačke dobijemo drugačije informacije ili bilo kakav zahtjev za saradnju od partnerskih službi, naši službenici će postupiti po tome i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", poručila je Popović.

Dodala je da će crnogorska policija sa partnerskim službama nastaviti komunikaciju vezano za ovaj i za sve slučajeve za koje postoji interesovanje za saradnju i razmjenu podataka na nivou međunarodne policijske saradnje.

Hapšenje na auto-putu Salcburg - Minhen se dogodilo nekoliko dana prije napada u Parizu a o hapšenju su, kako navodi Bajerišer Runfunk, njemačke službe obavijestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju.

Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati sa napadima u Parizu iz kriminalističke policije Bavarske su kazali "da je to čisto nagađanje te da je izvjesno da je riječ o krijumčarenju oružja".

Ambasadorka Crne Gore u Parizu Dragica Ponorac, kazala je za Dnevnik TVCG, da nema nikakvih saznanja od francuskih vlasti o tome da je bilo ko od naših državljana povezan sa napadima u toj zemlji.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније