Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 07. 2017. 08:26 >> 07:58
4

"BOLJE OD INOSTRANSTVA"

Radno ljeto za političare, ne odmaraju van CG

Članovi Vlade i poslanici će ove godine ostati u Crnoj Gori, većina njih radeći i pripremajući se za predstojeće obaveze.

"Nisam planirao nigdje da idem. Dobar dio avgusta ću provesti radno, a i sjednice Vlade počinju već u drugoj polovini avgusta", kazao je ministar pravde Zoran Pažin za Pobjedu.

Plan nema ni njegov kolega na čelu Ministarstva vanjskih poslova Srđan Darmanović, koji kaže da će o odmoru razmišljati tek nakon što potpredsjednik američke Vlade Majkl Pens napusti Crnu Goru.

"Nakon posjete Pensa postoji mogućnost da na 10 dana sa porodicom odem u Bečiće", rekao je Darmanović.

Isti je slučaj i sa ministrom Evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem koji će, kako nam je rečeno iz njegovog kabineta, slododne dane provesti u porodičnom domu u Herceg Novom.

Iz Crne Gore ne ide ni ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Godišnji odmor će, kako je rekla, kao i prethodnih godina provesti u Bjelopavlićima i na Crnogorskom primorju.

Ministar kulture Janko Ljumović će dio odmora provesti na Adi Bojani.

“To je mjesto na kome najpotpunije mogu da živim dokolicu, i vrijeme kao da sam u vremenskoj kapsuli u kojoj nostalgično osjećam ekskluzivnost socijalizma. Nakon Ade Bojane i Cetinja gdje ću uglavnom provoditi dane odmora, planiram putovanje u Grac, zato što volim dizajn i ritam srednjeevropskih gradova”, kazao je Ljumović.

Situacija nije puno drugačija ni kada je riječ o poslanicima u crnogorskom parlamentu, pa tako Aleksandra Vuković iz DPS-a o odmoru i ne razmišlja.

“Kada smo u rukama politike naše ruke su pune posla od koga ne zavisim ja, nego ideja za koju se borimo. Ostvariti dobru ideju stvar je politike. I zadatak bez predaha i uzmaka. Slobodno vrijeme i postoji da u njemu ostvarujemo najboljeg sebe. Kada ste u prilici da takvog sebe dajete za opštu polzu, rad vam se čini kao blagoslov”, ispričala nam je Aleksandra Vuković.

Iz Crne Gore neće ni njen kolega iz Socijaldemokrata Vujica Lazović.

“Godišnji odmor ću da provedem na sjeveru i Crnogorkom primorju. Odlučio sam da ove godine ostanem u Crnoj Gori, ipak je volim više od inostranstva”, kazao nam je Lazović.

S druge strane, Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative godišnji odmor, kako nam je rekao, očekuje sa velikim nestrpljenjem, a provešće ga sa prijateljima na relaciji Bograd Zagreb Italija.

“Odmor ću provesti sa prijateljima uz neke aktivnosti koje me odmaraju i čine sretnim, a za koje sve ovo vrijeme nisam imao vremena zbog dinamične političke scene u Crnoj Gori. Očekujem da avgust provedem u lijepom ambijentu sa meni dragim ljudima, kako bih obnovio energiju. Nekoliko dana ću biti u Beogradu. Nakon toga idem u Zagreb. Vjerujem da ću već krajem mjeseca biti u Italiji na jednom pjesničkom susretu gdje ću, takođe, provesti nekoliko dana”, ispričao je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније