Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

31. 07. 2018. 13:12 >> 12:58

BARSKA BOLNICA

Radionice o ranom otkrivanju melanoma

Opšta bolnica "Blažo Orlandić" iz Bara organizovaće u četvrtak radionice za zdravstvene i druge radnike u okviru projekta MELAdect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka.


Projekat se sprovodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatske, Bosne i Hercegovine (BiH) i Crne Gore od 2014-2020.

Iz barske bolnice su saopštili da je glavni cilj projekta, čija je vrijednost 652,4 hiljade eura, podizanje svijesti i unaprjeđenje metoda za liječenje i prevenciju melanoma kože, sluznica i oka, kao i prenošenje dobre prakse i iskustva u prekograničnom području.

Kako su naveli, implementacija projekta podrazumjeva organizaciju radionica za zdravstvene i nezdravstvene radnike.

U svakom od tri grada iz prekograničnog područja, Baru, Mostaru i Zadru, biće organizovano ukupno po pet radionica, u trajanju od jednog do dva dana, u zavisnosti od tematike.

„Radionica za Opštu bolnicu u Baru biće organizovana u biblioteci te zdravstvene ustanove, u četvrtak u deset sati i 20 minuta za zdravstvene radnike i istog dana u 13 sati za nezdravstvene“, kaže se u saopštenju.

Radionicu će, kako se navodi, voditi istaknuti stručnjaci iz oblasti dermatovenerologije, oftamologije i dentalne medicine sa iskustvom u dijagnostici i terapiji melanoma kože, sluznica i oka.

Prije početka radionica, biće organizovana i konferencija za novinare u kabinetu direktora barske bolnice.

Projekat se sprovodi od 1. jula prošle godine, a trajaće do 31. avgusta naredne godine.

Nosilac projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a projektni partneri su Opšta bolnica „Blažo Orlandić“, Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA i Medicinski fakultet Univerziteta u Mostaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније