Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(Mina)

15. 04. 2020. 22:30 >> 22:31

SPUCG PREDLAŽE

Predispitne provjere polagati elektronski

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore predložio je da se tokom privremenih mjera predispitne provjere znanja, za koje je to moguće, polažu elektronskim putem.

Iz SPUCG kazali su da bi o tom predlogu najviše akademsko tijelo trebalo da se izjasni sjutra na elektronskoj sjednici.

“U slučaju prihvatanja te inicijative, izašlo bi se u susret potrebama studenata u aktuelnom trenutku i doprinijelo kontinuiranom izvršavanju obaveza definisanih ECTS katalozima, odnosno Akademskim kalendarom”, navodi se u saopštenju.

Iz SPUCG kazali su da bi predispitne provjere znanja koje nije moguće organizovati tokom privremenih mjera, zbog specifičnosti pojedinih predmeta i studijskih programa, studenti mogli da polažu po prestanku tih mjera i to u prostorijama Univerziteta, odnosno njegovih organizacionih jedinica.

“Predloženo je i da ukoliko je ECTS katalogom predviđeno da u okviru završnog ispita studenti polažu cijelo gradivo predmeta, nezavršene predispitne obaveze i završni ispit mogu biti organizaciono spojeni”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi u predlogu, ukoliko se polaganjem predispitnih obaveza studenti oslobađaju dijela gradiva, ono će biti organizovano u posebnom terminu prije ispita ili zajedno sa ispitom.

Iz SPUCG rekli su da Senat treba da se izjasni o tome da polaganje završnih ispita bude organizovano u prostorijama Univerziteta po prestanku mjera, pod uslovom da one ne budu ukinute prije početka junskog ispitnog roka, u skladu sa Akademskim kalendarom za 2019/20. godinu.

“Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta i Pravilima studiranja definisano je da student polaže završni ispit u prostorijama ustanove, po završetku nastave iz tog predmeta, zbog čega polaganje završnog ispita nije moguće dok su na snazi privremene mjere”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније