Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

16. 08. 2020. 13:20 >> 13:27
2

UDRUŽENJE PISALO VLADI

Roditeljima obezbijediti vaučere za kupovinu knjiga

Udruženje Roditelji poslalo je novi zahtjev Vladi kojim traže da se roditeljima svih osnovaca obezbijede vaučeri pomoću kojih će moći da kupe udžbenike, nakon što nijesu dobili odgovor na zahtjev da udžbenici budu besplatni, kazala je izvršna direktorica tog udruženja Kristina Mihailović.



"Predložili smo da Ministarstvo prosvjete i škole naprave spiskove kako bi se znalo kojim porodicama koji udžbenici trebaju, pa da roditelji dobijaju vaučere kojima bi kupili udžbenike, a tako bi oni koji su ih već kupili, mogli da računaju na neki vid refundacije", rekla je Mihailović agenciji Mina.

Mihailović je kazala da čekaju da se Vlada oglasi povodom njihovog drugog zahtjeva o vaučerima.

"Mi nijesmo previše optimistični i nećemo odustati sa predlozima dok ne počne školska godina. Pokušaćemo da podstaknemo ljude da više razmijenjuju udžbenike nego da ih kupuju. Nažalost, mi se u Crnoj Gori kao roditelji vrlo često sami snalazimo i ovo će očigledno biti prilika da to opet uradimo", kazala je Mihailović.

Ona je podsjetila da Vlada nije odgovorila na prethodni zahtjev da udžbenici za sve osnovce budu besplatni.

Mihailović je kazala da je dopis proslijeđen i svim lokalnim upravama koje ne obezbjeđuju besplatne udžbenike za svih devet razreda.

"Tražili smo da se pronađe model da zajedno opštine i Vlada obezbijede novac za svih devet razreda, i da ako postoje neke komplikacije u realiziciji te ideje, zbog saradnje sa Zavodom za udžbenike, roditeljima daju vaučere pomoću kojih će moći da kupe udžbenike“, navela je Mihailović.

Ona je kazala da do danas nijesu dobili odgovor od nadležnih.

"Nikakav odgovor do danas nijesmo dobili, ni od predstavnika Vlade ni od opština. Mi smo ponovo zvali i pisali da vidimo da li ćemo dobiti neki odgovor, bilo nam je važno do petka, jer je počela prodaja knjiga“, rekla je Mihailović.

Ona je navela da pet opština trenutno daje komplete udžbenika za sve osnovce.

"U opštinama su različite situacije i sve zavisi od opštine do opštine, što znači da nam djeca u Crnoj Gori nijesu ista i da očigledno negdje podrška postoji, nažalost u malom broju oština“, kazala je ona.

Ona je navela da su besplatne udžbenike dosta puta do sad tražili i svaki put su bili odbijeni.

“Računali smo da će sada zbog sveukupne situacije sa koronavirusom imati više razumijevanja“, rekla je Mihailović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније