Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

25. 08. 2020. 15:21 >> 15:20

MINISTARSTVO PROSVJETE

Besplatni udžbenici za đake iz ranjivih kategorija

Ministarstvo prosvjete je izdvojilo 435.000 eura za besplatne udžbenike za oko 9.300 učenika iz ranjivih kategorija koji ostvaruju ovo pravo, a Zavod za udžbenike i nastavna sredstva počeo je sa besplatnom isporukom, saopšteno je iz tog resora.

"Pravo na besplatne udžbenike imaju djeca čiji su roditelji/staratelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, djeca bez roditeljskog staranja na porodičnom smještaju i djeca koja su smještena u ustanove socijalne i dječije zaštite, djeca sa smetnjama u razvoju, kao i djeca romske i egipćanske populacije koja su uključena u redovan vaspitno-obrazovni proces", saopšteno je iz Ministarstva. 

Isporuka udžbenika je, kako su naveli, realizovana za dio škola u Podgorici. Za ostale škole u Crnoj Gori biće završena narednih dana, po utvrđenom rasporedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније